Reis: Proef Marokko

Zomaar een dagje uit de Proef Marokko reis …

Het is 23 oktober 2018. We zijn in Marrakesh. Vandaag een vrij programma.

Er zijn meerdere dingen om te doen. Zonder enig gevoel van groepsdruk maakt iedereen een keuze. Sommigen vinden het wel lekker om op de camping te blijven. Anderen gaan in de stad wandelen. Wij willen een kookworkshop doen. Een Marokkaanse tajine maken. Ik proef Marokko al.

 Theo en Hannie gaan mee. Gezellig doen we met z’n vieren en onze kok Naima eerst de inkopen in de oude binnenstad.

Een ervaring op zich. Daarna op het dakterras van een schitterende kasba 4 soorten tajines maken.

Onze gastheer heeft zelfs voor een heerlijke rosé gezorgd. We praten over Marokko en het familieleven en genieten van het eten. De zon schijnt bescheiden mee.

Was de eerste keer dat we met TME een individuele groepsreis maakten. Nooit geweten dat je ‘groep’ en ‘individu’ tot zo’n geweldige ervaring kunt bundelen. Mede dankzij het meesterschap van Hannie en Theo. Het smaakt absoluut naar meer.

Marja en Bert

Proef Marokko reis: Prachtig land, mooie cultuur. Landschappen en routes, adembenemend mooi. Goed georganiseerd. Wegen van redelijke kwaliteit en mooie lengte van de dagetappes.

Nel en Jos

Voor ons is de meerwaarde van een georganiseerde reis volkomen duidelijk geworden. Bijvoorbeeld, als er een gezamenlijke maaltijd georganiseerd is, dan is dat op een prachtig dakterras in het centrum van de stad. Dat hadden we zelf nooit gevonden. We hebben dat meermaals mogen ervaren. Ander voorbeeld; het meer dan geweldige routeboek. Veel informatie over de streek waar je door rijdt, en adequaat advies over de alternatieve routes  Derde voorbeeld; de campings zijn geselecteerd, besproken en betaald. Gevolg is dat de campings vertrouwd zijn, je niet hoeft te zoeken, en je nooit hoeft te wachten bij het aankomen of vertrekken.

Nico en Riet

Reizen met maximaal 10 campers was precies goed. Je had altijd wel iemand waar je het mee kon vinden. En wilde je je even wat afzijdig houden, dan kon dat ook prima.

Susan en Arwin