Onze reisbegeleiders

Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren reizigers en zij hebben allemaal de wereld al aardig bereisd. Zij kennen onze bestemmingen, hebben ervaring met het begeleiden van camper-groepen en zorgen ervoor dat de camperreis in goede banen wordt geleid.

Onze reisbegeleiders assisteren u o.a. bij grensovergangen, regelen excursies en gidsen en zorgen voor veilige overnachtingsplaatsen. Bij ziekte of pech helpen zij u zo goed mogelijk binnen de mogelijkheden van het land en dat moment.

Hierdoor kunt u ontspannen reizen door voor u onbekende landen en heeft u alle tijd heeft om volop van de reis te genieten.

IMG_1509

Caroline Bier

Caroline is de drijvende kracht én eigenaar van zowel Tailor Made Expeditions als Condor Travels. Zij heeft de laatste 14 jaar heel veel door Zuid-Amerika gereisd en inmiddels ook alle 7 continenten op aarde bereisd! In 2002 heeft ze ruim anderhalf jaar met eigen camper door Argentinië, Chili en Brazilië gereisd. Daarna heeft ze nog 4 maanden in Cusco (Peru) gewoond. Naast het begeleiden van haar eigen reizen heeft ze ook nog een aantal jaren reizen voor een Nederlandse reisorganisatie begeleid in Latijns-Amerika. Zuid-Amerika is een enorm groot continent met een grote verscheidenheid aan natuur en mensen. Echt de moeite waard om met ons mee te gaan en deze landen te ontdekken.

Kwalificatie: Ervaren Zuid-Amerika kenner.

Fred en Alice

Fred en Alice Stuivenberg

Fred en Alice zijn ervaren reizigers die met allerlei kampeermiddelen door en langs de randen van Europa en de Verenigde Staten hebben gezworven. Zij leerden verscheidene culturen goed kennen mede door hun reizen ten behoeve van projecten van de Europese Unie.

Afgelopen jaren hebben zij onze Oost-Turkije reis én reis door Turkije, Georgie en Armenie begeleid. Inmiddels zijn zowel Marokko als IJsland hun ook niet onbekend. Zij willen hun ervaringen graag met u delen en u meenemen naar deze prachtige bestemmingen.

Kwalificatie: Kundig en enthousiast.

Ervaren TME reisbegeleiders

Theo Brouns en Hannie de Raad

Hannie de Raad en Theo Brouns studeerden in hun jonge jaren geografie in Utrecht: de belangstelling voor andere landen en culturen dateert dus al van oudsher. Nog steeds trekt de globe hun aandacht. Inmiddels hebben zij voor TME de reis door Marokko meerdere malen begeleid en bovendien de overlandreis naar Centraal-Azie!

Het ontmoeten van andere mensen en het onder de indruk geraken van mooie landschappen staat steeds centraal bij hun reizen. Zij reisden eerder al door Europa, Noord – en Zuid Amerika, Azië, en Afrika. Het liefst doen ze aan “slow-travelling”: de tijd nemen om te genieten van al het moois dat er te zien is. Beide waren werkzaam in het voortgezet onderwijs en vinden het werken met groepen mensen erg prettig en boeiend.

Kwalificatie? Enthousiaste geografen in theorie en praktijk.

aangepast

Aart Jongejans

Aart verbleef van zijn 44-jarige loopbaan in het bankwezen als risk manager ruim 20 jaar in het buitenland. Vooral in landen met vrijwel onbeperkte offroad mogelijkheden. Onder meer landen als Australië, Saoedi Arabië en Mongolië.
In deze landen heeft hij ruime ervaring opgedaan niet alleen als Trip Leader op vele tochten dwars door de Saoedische woestijnen maar ook als solo-rijder. Vooral Mongolië heeft Aart gedurende ruim 3 jaar van alle windhoeken leren kennen door er vele kampeertochten te maken, niet alleen ‘s-zomers maar ook ‘s-winters! Nu hij niet langer werkzaam is stelt hij graag zijn ervaring in dienst van TME door voor ons reizen te gaan begeleiden.

Kwalificatie? zeer ervaren Midden-Oosten en Azië kenner.

carla en Piet bw

Piet en Carla van der Valk

Piet en Carla hebben een lange ervaring met reizen met de camper. Ze houden erg van de natuur en het ontmoeten van andere volken met andere gewoonten en culturen boeit ze zeer! Ze hebben zowel in Europa, Azië, Afrika, Noord, Midden en Zuid-Amerika gereisd. Soms in groepsverband maar meestal individueel. Ze zijn met onze Marokko Highlights reis mee geweest als assistent reisbegeleiders. Ze gaan graag voor ons op reis om zo het mooie concept van individueel reizen gecombineerd met het gemak en plezier van een georganiseerde reis in kleine groepsverband in de praktijk te brengen.

Kwalificatie? Betrokken en enthousiast.

Met Tailor Made Expeditions maakt u avontuurlijke camperreizen

Een mooie en onvergetelijke ervaring!