Onze reisbegeleiders

Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren reizigers en zij hebben allemaal de wereld al aardig bereisd. Zij kennen onze bestemmingen, hebben ervaring met het begeleiden van camper-groepen en zorgen ervoor dat de camperreis in goede banen wordt geleid.

Onze reisbegeleiders assisteren u o.a. bij grensovergangen, regelen excursies en gidsen en zorgen voor veilige overnachtingsplaatsen. Bij ziekte of pech helpen zij u zo goed mogelijk binnen de mogelijkheden van het land en dat moment.

Hierdoor kunt u ontspannen reizen door voor u onbekende landen en heeft u alle tijd heeft om volop van de reis te genieten.

Caroline _ Tailor Made Expeditions

Caroline Bier

Caroline is de drijvende kracht én eigenaar van zowel Tailor Made Expeditions als Condor Travels. Zij heeft sinds 2002 heel veel door Zuid-Amerika gereisd en inmiddels ook alle 7 continenten op aarde bereisd! In 2002 heeft ze ruim anderhalf jaar met eigen camper door Argentinië, Chili en Brazilië gereisd. Daarna heeft ze nog 4 maanden in Cusco (Peru) gewoond. Naast het begeleiden van haar eigen reizen heeft ze ook nog een aantal jaren reizen voor een Nederlandse reisorganisatie begeleid in Latijns-Amerika. Zuid-Amerika is een enorm groot continent met een grote verscheidenheid aan natuur en mensen. Echt de moeite waard om met ons mee te gaan en deze landen te ontdekken.

Kwalificatie: Ervaren Zuid-Amerika kenner.

Ervaren TME reisbegeleiders

Theo Brouns en Hannie de Raad

Hannie de Raad en Theo Brouns studeerden in hun jonge jaren geografie in Utrecht: de belangstelling voor andere landen en culturen dateert dus al van oudsher. Nog steeds trekt de globe hun aandacht. Inmiddels hebben zij voor TME al vele reizen begeleidt zoals Wit-Rusland en Rusland, Marokko en ook onze lange reizen door Centraal-Azie, Mongolie en Iran!

Het ontmoeten van andere mensen en het onder de indruk geraken van mooie landschappen staat steeds centraal bij hun reizen. Zij reisden eerder al door Europa, Noord – en Zuid Amerika, Azië, en Afrika. Het liefst doen ze aan “slow-travelling”: de tijd nemen om te genieten van al het moois dat er te zien is. Beide waren werkzaam in het voortgezet onderwijs en vinden het werken met groepen mensen erg prettig en boeiend.

Kwalificatie? Enthousiaste geografen in theorie en praktijk.

Carla en Piet

Piet en Carla van der Valk

Piet en Carla hebben een lange ervaring met reizen met de camper. Ze houden erg van de natuur en het ontmoeten van andere volken met andere gewoonten en culturen boeit ze zeer! Ze hebben zowel in Europa, Azië, Afrika, Noord, Midden en Zuid-Amerika gereisd. Soms in groepsverband maar meestal individueel. Ze hebben inmiddels zowel onze Marokko Highlights als Balkan reis al eens begeleidt. Ze gaan graag voor ons op reis om zo het mooie concept van individueel reizen gecombineerd met het gemak en plezier van een georganiseerde reis in kleine groepsverband in de praktijk te brengen.

Kwalificatie? Betrokken en enthousiast.

Ton en Ingrid

Ton en Ingrid Schouten

Ton en Ingrid kampeerden al met hun ouders, en beide zijn dat blijven doen. Eerst samen met een vouwwagen, daarna volgde de caravan. Toen de kinderen uit huis waren zijn ze de wereld buiten Europa gaan verkennen. Omdat het kamperen erg bleef trekken hebben ze ruim 10 jaar geleden een camper gekocht. Hiermee maken ze samen geregeld langere verre reizen in Europa en Marokko. De diversiteit in de natuur én cultuur is wat hun aantrekt aan alle landen om ons heen.

Ondertussen zijn ze gestopt met werken en  vinden ze het leuk om de kennis en de ervaringen van die landen met medereizigers te delen.

Kwalificatie: Enthousiaste camperaars die graag hun ervaringen delen.

Fred en Alice
aangepast

“met pensioen”

Na ruim 10 jaar voor ons reizen te hebben begeleidt zijn Fred en Alice Stuivenberg nu écht met pensioen en reizen ze weer op de bonnefooi met hun camper door Europa en langs de randen ervan.

 

Aart Jongejans heeft inmiddels weer werkzaamheden opgepakt bij het bankwezen in Mongolie waardoor er geen tijd meer is om onze reizen te begeleiden.

 

Wij willen beiden heel erg bedanken voor de mooie jaren samen en wensen ze een goede toekomst toe. Natuurlijk houden we contact en kunt u ze zomaar bij een TME bijeenkomst weer tegenkomen.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiders...

ZIJ MAKEN HET VERSCHIL!