Onze reisbegeleiders

Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren reizigers en zij hebben allemaal de wereld al aardig bereisd. Zij kennen onze bestemmingen, hebben ervaring met het begeleiden van camper-groepen en zorgen ervoor dat de camperreis in goede banen wordt geleid.

Onze reisbegeleiders assisteren u o.a. bij grensovergangen, regelen excursies en gidsen en zorgen voor veilige overnachtingsplaatsen. Bij ziekte of pech helpen zij u zo goed mogelijk binnen de mogelijkheden van het land en dat moment.

Hierdoor kunt u ontspannen reizen door voor u onbekende landen en heeft u alle tijd heeft om volop van de reis te genieten.

Caroline-e1574259482854

Caroline Bier

Caroline is de drijvende kracht én eigenaar van zowel Tailor Made Expeditions als Condor Travels. Zij heeft de laatste 14 jaar heel veel door Zuid-Amerika gereisd en inmiddels ook alle 7 continenten op aarde bereisd! In 2002 heeft ze ruim anderhalf jaar met eigen camper door Argentinië, Chili en Brazilië gereisd. Daarna heeft ze nog 4 maanden in Cusco (Peru) gewoond. Naast het begeleiden van haar eigen reizen heeft ze ook nog een aantal jaren reizen voor een Nederlandse reisorganisatie begeleid in Latijns-Amerika. Zuid-Amerika is een enorm groot continent met een grote verscheidenheid aan natuur en mensen. Echt de moeite waard om met ons mee te gaan en deze landen te ontdekken.

Kwalificatie: Ervaren Zuid-Amerika kenner.

Fred en Alice

Fred en Alice Stuivenberg

Fred en Alice zijn ervaren reizigers die met allerlei kampeermiddelen door en langs de randen van Europa, midden-Amerika en de Verenigde Staten hebben gezworven. Zij leerden verscheidene culturen goed kennen mede door hun reizen ten behoeve van projecten van de Europese Unie.

Al vele jaren begeleiden zij voor TME reizen zoals die door Oost-Turkije, Marokko, IJsland, Balkan én Turkije, Georgie en Armenie. Zij willen hun ervaringen graag met u delen en u meenemen naar deze prachtige bestemmingen.

Kwalificatie: Kundig en enthousiast.

Ervaren TME reisbegeleiders

Theo Brouns en Hannie de Raad

Hannie de Raad en Theo Brouns studeerden in hun jonge jaren geografie in Utrecht: de belangstelling voor andere landen en culturen dateert dus al van oudsher. Nog steeds trekt de globe hun aandacht. Inmiddels hebben zij voor TME al vele reizen begeleidt zoals Wit-Rusland en Rusland, Marokko en ook onze lange reizen door Centraal-Azie, Mongolie en Iran!

Het ontmoeten van andere mensen en het onder de indruk geraken van mooie landschappen staat steeds centraal bij hun reizen. Zij reisden eerder al door Europa, Noord – en Zuid Amerika, Azië, en Afrika. Het liefst doen ze aan “slow-travelling”: de tijd nemen om te genieten van al het moois dat er te zien is. Beide waren werkzaam in het voortgezet onderwijs en vinden het werken met groepen mensen erg prettig en boeiend.

Kwalificatie? Enthousiaste geografen in theorie en praktijk.

aangepast

Aart Jongejans

Aart verbleef van zijn 44-jarige loopbaan in het bankwezen als risk manager ruim 20 jaar in het buitenland. Vooral in landen met vrijwel onbeperkte offroad mogelijkheden. Onder meer landen als Australië, Saoedi Arabië en Mongolië.
In deze landen heeft hij ruime ervaring opgedaan niet alleen als Trip Leader op vele tochten dwars door de Saoedische woestijnen maar ook als solo-rijder. Vooral Mongolië heeft Aart gedurende ruim 3 jaar van alle windhoeken leren kennen door er vele kampeertochten te maken, niet alleen ‘s-zomers maar ook ‘s-winters! Nu hij niet langer werkzaam is stelt hij graag zijn ervaring in dienst van TME door voor ons reizen te gaan begeleiden.

Kwalificatie? zeer ervaren Midden-Oosten en Azië kenner.

carla en Piet bw

Piet en Carla van der Valk

Piet en Carla hebben een lange ervaring met reizen met de camper. Ze houden erg van de natuur en het ontmoeten van andere volken met andere gewoonten en culturen boeit ze zeer! Ze hebben zowel in Europa, Azië, Afrika, Noord, Midden en Zuid-Amerika gereisd. Soms in groepsverband maar meestal individueel. Ze hebben inmiddels zowel onze Marokko Highlights als Balkan reis al eens begeleidt. Ze gaan graag voor ons op reis om zo het mooie concept van individueel reizen gecombineerd met het gemak en plezier van een georganiseerde reis in kleine groepsverband in de praktijk te brengen.

Kwalificatie? Betrokken en enthousiast.

TME-website_vierkant_klein-rj

Roel en José Moberts

Roel en José kamperen allebei al van jongs af aan. Eerst met de tent, daarna een jaar of 20 met auto en caravan en de laatste jaren met een camper. Favoriete bestemmingen daarbij zijn “de randen van Europa” zoals Marokko, IJsland, Turkije en de Kaukasus. Vaak individueel, en soms ook in groepen van wisselende samenstelling.
Nu zij hun werkzame leven achter zich hebben gelaten vinden zij het de hoogste tijd om hun ervaring en passie voor reizen, natuur en cultuur te delen met anderen. Gaat u mee?

Kwalificatie: Gedreven met oog voor detail

Ervaren reisbegeleiders...

ZIJ MAKEN HET VERSCHIL!