Camperreis Tunesië

Kleinschalig en flexibel!

Op pad met maximaal 10 campers*

Boek deze reis

CAMPERREIS TUNESIE (PILOT)

AVONTUURLIJKE REIS LANGS CULTUUR, WOESTIJN EN STRAND!

GEGARANDEERD VERTREK!

Tunesië is misschien niet het eerste land waar u aan denkt om een camperreis naar toe te maken. Door de diverse aanslagen en demonstraties waar het land de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad heeft het, logischerwijs, veel mensen afgeschrikt. Gelukkig is het er al weer even rustig en is het reisadvies voor het overgrote deel van het land weer positief. Natuurlijk houden we dit reisadvies nauwlettend in de gaten en zullen we niet naar oranje of rode gebieden in dit land reizen.

Route

 • 28 dagen
 • ca. 2.200 km

Hoogtepunten

✓ Maak kennis met de oude cultuur van Romeinen en Arabieren
✓ Gevarieerde landschappen met bossen, zoutmeren en gebergtes
✓ Woestijn, medina’s en mooie stranden
✓ Pilot reis dus een groot avontuur!

TME-camperreis-Tunesie

Foto impressie

MAXIMAAL 10 CAMPERS

Kleinschalig & flexibel

INDIVIDUEEL EN TOCH SAMEN

Overdag ga je je eigen gang

Financiële zekerheid

SGR garantie, Calamiteitenfonds en VVKR

Reisdata & prijs

 •  Reisdata: 11 september t/m 8 oktober 2024 – nog 1 plaats beschikbaar!
 • Prijsindicatie per persoon: € 2.995,- bij 2 personen per equipe
 • Prijsindicatie soloreiziger: € 4.585,-
 • 28 dagen
 • Startplaats Civitavecchio (Italië)
 • Eindplaats Civitavecchio of Genua (Italië)
 • Geschikt voor camper
 • Ongeveer 2.200 km
 • Maximaal 10 campers!

INCLUSIEF

 • Alle overnachtingen tijdens de reis
 • 4 excursies en 3 maaltijden
 • Ferry Italie – Tunesie (retour) | prijswijzigingen voorbehouden
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Gedetailleerd routeboek
 • Wegenkaart van Tunesië
 • kennismakingsmiddag ca. 6 weken voor vertrek

EXCLUSIEF

 • Brandstof voertuig
 • Parkeergelden, grens- en tolkosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Maaltijden, drankjes en optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verplichte bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht.
 • Wij adviseren een goede annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Wij verwachten dat uw voertuig in uitstekende technische staat is als u deelneemt aan deze reis.
 • Huisdieren mogen mee tijdens deze reis
 • Wij zijn lid van de SGR en het Calamiteitenfonds

WAT HEEFT TUNESIE TE BIEDEN?

Behalve mooie stranden heeft het een zeer gevarieerd landschap met uitlopers van het Atlas gebergte, uitgestrekte bossen van dennen en kurkeiken maar je vindt er ook olijfboomgaarden, grassteppen, een zoutmeer en niet te vergeten de oneindige Sahara!

Naast deze landschappelijke rijkdom hebben de Feniciërs, Romeinen en Arabieren imposante bouwwerken neergezet. En natuurlijk heeft de oorspronkelijke Berber bevolking met hun holwoningen en verstrekte graanopslagplaatsen ook een grote stempel op het land achtergelaten.

Woestijn, oases, medina’s, souqs en mooie stranden. Tijdens onze camperreis door Tunesië kom je het allemaal tegen!

camperreis Tunesië | Tailor Made Expeditions

PILOT REIS

Omdat we nog niet eerder met de camper naar Tunesië zijn geweest wordt dit een pilot reis! Goed en gedegen door ons voorbereid, zoals u van ons bent gewend, maar een reis waar het af en toe anders zal gaan lopen dan we van te voren hadden bedacht. Dat wordt een deel van dit avontuur. Als u mee gaat verwachten we dan ook van u dat u een flexibele instelling heeft en deze onbekendheid juist ziet als de uitdaging en het avontuur!

Op dit moment zijn we de reis nog aan het uitwerken en kan de route nog veranderen. Ook de start en einddatum van de reis kunnen, afhankelijk van onze uiteindelijke route en het vaarschema van de ferry, nog iets wijzigen.

Gaat u mee?

camperreis Tunesië | Tailor Made Expeditions

WAT IS ER TE ZIEN IN TUNESIE?

Amfitheater  van El Djem

Het Romeinse amfitheater van El Djem, het grootste in Noord-Afrika, is ook bekend als het Colosseum van Thysdrus. Je ziet het amfitheater al van veraf opdoemen. Het amfitheater is volledig gebouwd van stenen blokken, vrijstaand en zonder funderingen! Het amfitheater bestaat uit vier verdiepingen. Het is qua grootte het derde Romeinse amfitheater ter wereld, na het Colosseum in Rome en het amfitheater van Capua.

Op de plaats van het huidige El Djem lag in de oudheid de stad Thysdrus. De inwoners van weleer waren zeer welvarend en hadden al een amfitheater in de stad maar dat vonden ze te klein. Rond 238 werd daarom het huidige amfitheater gebouwd.

In het nieuw gebouwde amfitheater konden ongeveer 35.000 bezoekers plaatsnemen. Het amfitheater bleef vermoedelijk tot aan het einde van de 17e eeuw redelijk intact. Daarna braken de lokale bewoners grote delen van de tribunes af om de stenen te kunnen hergebruiken bij de bouw van de stad El Djem. Tweederde deel van de uit drie verdiepingen bestaande buitenkant staat gelukkig nog overeind zodat wij kunnen zien wat voor een imposant bouwwerk ze destijds hebben neergezet. Vanaf de hoogste etage in het auditorium heb je een geweldig uitzicht.

Het gebouw staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Zoutmeer Chott el Jerid (of Sjott-el-Djerid)

Chott el Jerid is een zoutmeer in centraal Tunesië waarvan de bodem tussen de 10 en 25 meter beneden zeeniveau ligt. Normaal gesproken is het voor het overgrote deel opgedroogd, en daardoor kan men er dan ook met landvoertuigen als auto’s doorheen reizen. Hoewel Tunesie meerdere zoutmeren (sjott’s) kent, is Chott el Jerid het grootste, belangrijkste en bekendste. De oppervlakte van het meer is met ongeveer 5000 km² echt enorm, en de lengte ervan bedraagt ongeveer 250 kilometer.

Via een enorme dam kun je tegenwoordig het zoutmeer doorkruisen. Het is een wonderlijke vlakte met zoutkristallen en aan de randen roze, paars, soms rood water.

Ten noordwesten van het zoutmeer ligt de oase Tozeur, en ten zuidoosten ervan de oase Douz. Op het zoutmeer heeft men bij zonnig weer grote kans fata morgana’s waar te nemen.

camperreis Tunesië | Tailor Made Expeditions

TUNIS EN OMGEVING

Zowel in Tunis zelf als in de nabije omgeving is er behoorlijk wat te zien.

In Tunis heb je de doolhofachtige medina. Volgens sommigen de meest indrukwekkende stadscentrum in Noord-Afrika. Kleurrijk geschilderde bogen, oude steegjes, vele traditionele winkeltjes maar ook paleizen, hammams en oude stadspoorten. Een andere grote bezienswaardigheid is het Bardomuseum. De topwerken hier zijn enkele bijzondere Romeinse mozaïeken die je een idee geven van hoe het dagelijkse leven in het oude Noord-Afrika eruitzag. Daarnaast vind je er ook een indrukwekkende collectie Hellenistische en Punische beelden.

Niet ver van Tunis ligt Carthago met een enorme historie en interessante archeologische site. Het oude Carthago is eigenlijk een groot openlucht musuem veel voorwerpen tentoongesteld worden die opgegraven zijn in opdracht van UNESCO. Je wandelt tussen de Romeinse ruïnes en je kan er zelfs enkele Punische overblijfselen bewonderen.

Ook niet al te ver van Tunis ligt Sidi Bou Said. Dit is één van de meest pittoreske stadjes van het land. Het heeft geplaveide staatjes en de huizen zijn prachtig blauw-wit geschilderd. Dit stadje ligt bovenop een klip en staat vooral bekend om de unieke mix tussen Andalusische en Ottomaanse architectuur. De belangrijkste bezienswaardigheid van Sidi Bou Said is het paleismuseum Dar Ennejma Ezzahra (“de sprankelende ster”). Dit complex is een mix van modernistische een traditionele architectuur. Het paleis heeft bogen, rijkversierd pleisterwerk en decoratief tegelwerk.

camperreis Tunesië | Tailor Made Expeditions

GROTWONINGEN MATMATA

Matmata is een kleine Berberdorpje met slechts een paar duizend inwoners. De omgeving van Matmata lijkt zeer sterk op een maanlandschap, met kraters en karakteristieke heuvels. De sciencefiction film serie Star Wars is gedeeltelijk bij Matmata opgenomen, waardoor de plaats ook meer bekendheid kreeg.

De naam Matmata is ontleend aan de naam van een Amazigh (Berber) stam uit deze buurt. In de grond zijn verticaal woningen uitgegraven, die hierdoor relatief koel zijn en waar vroeger mensen hebben gewoond. Door de ontvolking van het platteland wordt het voortbestaan van deze historische ondergrondse huizen bovendien bedreigd. Er zijn nog maar weinig mensen over die weten hoe de woningen precies gemaakt worden.

camperreis Tunesië | Tailor Made Expeditions

BEDEVAARTSOORT KAIROUAN

Kairouan staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is één van Tunesië’s must-see steden. Kaiouran werd rond 670 gesticht ten tijde van de Omajjaden-dynastie en werd al snel een machtig handelscentrum. In de 9e eeuw regeerden de emirs van de Aghlabiden-dynastie over de stad. In die tijd genoten de Islamitische scholen in Kaiouran grote faam en de toenmalige emirs gaven ook de opdracht om heel wat monumenten op te trekken die je vandaag nog steeds kan bezoeken. Het indrukwekkendste bouwwerk is de Grote Moskee aan de rand van de medina. Deze moskee, uitgerust met een imposante minaret en antieke zuilen, is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor moslims. Er wordt gezegd dat zeven reizen naar de Grote Moskee van Kaiouran gelijk staan aan een hadj naar Mekka.

Gaat u mee?

camperreis Tunesië | Tailor Made Expeditions

Klanten aan het woord

Onze reisbegeleiders

Ervaren en betrokken

Avontuurlijke bestemmingen

Rijden niet in konvooi

Kleinschalige camperreis

Géén jeu de boules

Veelgestelde vragen

Wij reizen met maximaal 10 campers. Compact en flexibel dus!

* We behouden ons het recht voor om bij uitzondering met 11 campers te reizen. 

Heel vaak krijgen wij de vraag of we dan net zo reizen als het welbekende tv programma we-zijn-er-bijna. En laten we dat nou vooral niet doen! Er zijn vele manieren om samen op pad te gaan en wij doen dat anders. Wij vinden het belangrijk dat u overdag lekker uw eigen gang kunt gaan. We gaan dus niet “over-organiseren”.  

Wij organiseren ook geen happy hour, quiz of jeu de boules op de overnachtingsplaats. We houden, als dat nodig is, een briefing (met de hele groep) over de voortgang van de reis. Ons streven is om niet dagelijks een briefing te houden zodat u niet elke dag de verplichting heeft om op een bepaalde tijd op de overnachtingsplaats te moeten zijn.

Samen met elkaar borrelen en vertellen wat je onderweg allemaal hebt gezien en meegemaakt, elkaar helpen of samen uit eten gaan, het ontstaat spontaan vanuit de groep en gebeurt met regelmaat. 

Jazeker. Het is juist de bedoeling om overdag lekker op pad te gaan zoals u dat ook zou doen als u zelf op pad gaat. Vertrekken zo laat (of vroeg) als u wilt, bezienswaardigheden onderweg wel of niet gaan zien en koffie-, lunch- of thee pauzes houden wanneer het u uitkomt.

Zo zijn we samen op pad maar beleef en maakt u toch ook uw eigen reiservaring!

Onze deelnemers zijn meestal mensen die al heel veel, op eigen houtje, hebben rondgetrokken met de camper. Mensen die geen reisorganisatie nodig hebben om een mooie reis te maken. Maar…. ze hebben ook gemerkt dat reizen met anderen ook veel kan brengen zoals gezelschap van medereizigers, meer zien dan wanneer u zelf de reis zou maken, niet op zoek hoeven naar een overnachtingsplek en daardoor overdag meer tijd overhouden om te genieten van wat er op uw pad komt. En mocht u bijvoorbeeld met een lekke band langs de weg staan, dan zijn er, naast de reisbegeleiders, ook medereizigers die u dan kunnen helpen! 

Uit onze reizen zijn al diverse reismaatjes en vriendschappen ontstaan. Vanwege de lengte van onze reizen zijn de meeste deelnemers 60 en 70 plus.

We rijden nooit in konvooi tenzij de autoriteiten van een land ons dat verplichten of als het beter zou zijn voor onze veiligheid. Tijdens deze reis hoeven we niet in konvooi te rijden.

Op dit moment zijn de reisadviezen dusdanig dat we naar Tunesië kunnen reizen. We zullen niet door oranje of rood gemarkeerde gebieden reizen zoals die op het reisadvies van de Nederlandse overheid staan. Hier kun  je meer lezen over het actuele reisadvies voor Tunesië

We zullen tijdens deze reis gebruik maken van kleine campings, camperplaatsen, parkeerplaatsen van bijv. een hotel en een aantal keren staan we ook helemaal vrij.

Campings in deze landen zijn van een heel andere kwaliteit dan de campings die wij in West-Europa gewend zijn. Ze hebben heel eenvoudig sanitair wat in onze ogen niet altijd even schoon is. Het is daarom fijn als u een toilet aan boord heeft waar u gebruik van kunt maken. 

Een geldig paspoort is verplicht. 

Er zijn voor deze reis geen specifieke vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen. Informeer bij uw huisarts of GGD naar de actuele informatie of kijk voor vaccinaties voor Tunesië op de website van thuisvaccinatie.nl.

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Sommige campers hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Heeft u dat niet of kunt u hierop niet de kaarten van het desbetreffende land downloaden dan kunt u een Garmin of Tomtom aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende offline apps te gebruiken zoals google maps of maps.me waarmee u prima kunt navigeren.

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld ongeveer 200 km per dag. Soms zijn er ook dagen dat we slechts 70 km rijden als er bijvoorbeeld het nodige te zien/te doen is onderweg. Er zal een enkele keer ook een dag bij zitten dat we meer dan 300 km rijden.

Deze reis kan met de gemiddelde camper  gemaakt worden. 

Uw huisdier meenemen op deze reis is toegestaan. Deze moet wel zijn aangelijnd en mag geen overlast veroorzaken voor de medereizigers. Huisdieren kunnen nooit mee tijdens excursies of diners.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw huisdier de benodigde inentingen en documenten heeft voor deze reis. Eventuele kosten voor uw huisdier op de overnachtingsplaats komen voor uw eigen rekening.

 Elk land heeft regels voor invoer van huisdieren. Op https://www.licg.nl is actuele informatie te vinden over huisdieren op vakantie.

Wij houden voor al onze reizen ca. 6 weken voor de start van de reis een zgn. kennismakingsmiddag (of ochtend).

Tijdens deze kennismakingsmiddag maakt u kennis met de andere deelnemers en met de reisbegeleiders van de reis. Wij vertellen u dan (middels een presentatie) de nodige ins en outs die van belang zijn voor de reis. Tevens ontvangt u tijdens die middag (of ochtend) een uitgebreid routeboek én een wegenkaart.

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over de Balkan landen  op de website van de ANWB vinden.

praktische informatie Tunesie

Kijk ook eens bij onze andere avontuurlijke reizen

Individueel en toch samen op reis!