Camperreis Oost-Turkije

Kleinschalig en flexibel!

Op pad met maximaal 10 campers

Boek deze reis

CAMPERREIS OOST-TURKIJE

REIS BUITEN DE GEBAANDE PADEN!

Gaat u mee?

Deze camperreis naar Oost-Turkije gaat dwars door het binnenland van Turkije!

Natuurlijk bezoeken we Pamukkale en Cappadocië, maar we bezoeken ook kloosters uit de 4e eeuw na Christus en zwerven tussen de Eufraat en de Tigris!  En we bezoeken steden met exotische namen als Dogubeyazit en Sanliurfa. We staan enkele nachten aan het meer van Van om van het wondermooie landschap rondom het meer te kunnen genieten.

Tijdens deze bijzondere camperreis overnachten we op campings, camperplekken en in het wild!

Route

 • 40 dagen
 • ca. 6.500 km

Hoogtepunten

✓ Bezoek aan Pamukkale en Cappadocië
✓ Zwerven tussen de Eufraat en de Tigris
✓ Overnachten bij het meer van Van
✓ Bezoek van eeuwenoude kloosters

✓ In contact met de lokale en uiterst vriendelijke bevolking
✓ Verrassende overnachtingsplekken, veel wild kamperen

tme-camperreis-oost-Turkije

Foto impressie

MAXIMAAL 10 CAMPERS

Kleinschalig & flexibel

INDIVIDUEEL EN TOCH SAMEN

Overdag ga je je eigen gang

Financiële zekerheid

SGR garantie, Calamiteitenfonds en VVKR

Reisdata & prijs

 •  Reisdata: voor- of najaar 2025
 • Prijs per persoon: € 2.855,- bij 2 personen per equipe
 • Prijs soloreiziger: € 4.195,-
 • 40 dagen
 • Startplaats Alexandroupolis (Griekenland)
 • Eindplaats Iznik (Turkije)
 • Geschikt voor camper en auto met caravan(in overleg)
 • Ongeveer 6.500 km
 • Maximaal 10 campers!

INCLUSIEF

 

 • Alle overnachtingen volgens programma
 • 10 excursies, 8 maaltijden
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids(en) ter ondersteuning reis
 • Routeboek met informatie en GPS coördinaten van de overnachtingsplaatsen
 • Wegenkaarten van de te rijden route
 • Kennismakingsmiddag ca. 6 weken voor vertrek

EXCLUSIEF

 • Brandstofkosten camper
 • Parkeer- en tolgelden en overige voertuig gerelateerde kosten
 • Ferry over de Dardanellen – Turkije  (ca. € 25,-)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht
 • Wij raden aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten dit kan via deze link.
 • Wij verwachten dat uw voertuig technisch in uitstekende staat is als u deelneemt aan deze reis
 • Huisdieren mogen mee tijdens deze reis
 • Wij zijn lid van de SGR en het Calamiteitenfonds

START CAMPERREIS

Deze camperreis begint in Zuid-Griekenland. Op eigen gelegenheid reis u daar naar toe bijvoorbeeld door Servië, Noord-Macedonië en Griekenland. De volgende dag passeren we de grens met Turkije. U verlaat Europa en steekt de Dardanellen over om verder te reizen in Azië.

We bezichtigen de restanten van de Phrygische beschaving uit de 4e eeuw voor Christus en rijden verder naar Konya. Konya is een hele grote en moderne stad, maar ook de stad van de Mevlana. We bezoeken hier de uitvoering van de beroemde Derwish dansers. Daarna rijden we door naar Cappadocië.

 

 

 

Turkije Derwish dansers | camperreis TME

PAMUKKALE & CAPPADOCIE

In Cappadocië maken we een wandeling door deze bijzondere vallei. Optioneel kunt bij zonsopgang ook nog een ballonvaart maken. Daarna reizen we Turkije door o.a. over de Anatolische hoogvlakte. Onderweg genieten we van het landschap en verwonderen we ons elke keer opnieuw over de bijzondere medeweggebruikers die we tegenkomen.

We trekken naar de de verblindende kalksteenterrassen van Pamukkale. Je kunt ze niet alleen bewonderen maar je kunt er ook in badderen! De reis gaat vervolgens naar de schitterende streek Cappadocië. Het grillige landschap bestaat uit kalksteen waar door erosie de meest bizarre vormen zijn ontstaan. In de karstgrotten zijn in de loop der tijd kerken gebouwd. Optioneel kunt u hier een ballonvaart maken. We gaan verder oostwaarts naar Kahta van waaruit we een excursie maken naar het Nemrut Dagi Nationaal park met zijn beroemde beelden en berg.

Capadocie - met de camper naar Turkije | Tailor Made Expeditions

HARRAN & ARARAT

Sanliurfa en het eeuwenoude Harran zijn onze volgende stopplaatsen. Ook bezoeken we het oude klooster ‘Mor Gabriel’ uit de 3e eeuw na Christus. Via een oversteek van de Tigris komen we aan bij het meer van Van, waar we een paar nachten blijven staan. We maken een bootexcursie over dit fantastisch mooie meer naar het Achtamara eiland. Daarna rijden we naar Dogubeyazit waar we het Ishak Pasha paleis bezoeken.

Met de camper naar Turkije - Harran | Tailor Made Expeditions

OOST TURKIJE

Langs de Armeense grens gaan we noordwaarts naar Kars en de ruïnestad Ani. Deze oude Armeense hoofdstad uit 961 na Christus bezoeken we natuurlijk ook. De Turkse overheid heeft deze oude stad voor het eerst in 2009 opengesteld voor toeristen.

met de camper naar Turkije | Tailor Made Expeditions

SUMELA KLOOSTER

Voor het eerst rijden we weer naar het westen tot nabij Erzurum. Via mooie bergroutes rijden we richting Trabzon. Vanzelfsprekend wordt er gestopt in Macka en bezoeken we het beroemde Sumela klooster. Dit klooster is tegen een bergwand aan gebouwd, spectaculair om te zien!

met de camper naar Turkije met TME Theedrinken Turkije

ZWARTE ZEE

Langs de Zwarte Zee rijden we naar Unye en vervolgens weer de bergen in naar de interessante stad Amasya. Hier vind je rotsgraven van Pontische koningen en een imposante citadel. Het is een drukke, authentieke, Turkse stad.

Enkele reisdagen volgen door een dunbevolkt gebied met een schitterende natuur. Toerisme is hier een onbekend fenomeen!

Onze laatste etappe is die naar Iznik vanaf waar iedereen weer zijn eigen gang kan gaan. U kunt vanaf hier, zo lang of kort als u wilt, Istanbul gaan bezoeken. Of u start vanaf hier met de terugreis naar huis. We hopen in ieder geval dat u terugkijkt op een mooie en avontuurlijke reis!

met de camper naar Turkije | Tailor Made Expeditions

Klanten aan het woord

Onze reisbegeleiders

Ervaren en betrokken

Avontuurlijke bestemmingen

Rijden niet in konvooi

Kleinschalige camperreis

Géén jeu de boules

Veelgestelde vragen

Wij reizen met maximaal 10 campers. Compact en flexibel dus!

Heel vaak krijgen wij de vraag of we dan net zo reizen als het welbekende tv programma we-zijn-er-bijna. En laten we dat nou vooral niet doen! Er zijn vele manieren om samen op pad te gaan en wij doen dat anders. Wij vinden het belangrijk dat u overdag lekker uw eigen gang kunt gaan. We gaan dus niet “over-organiseren”.  

Wij organiseren ook geen happy hour, quiz of jeu de boules op de overnachtingsplaats. We houden, als dat nodig is, een briefing (met de hele groep) over de voortgang van de reis. Ons streven is om niet dagelijks een briefing te houden zodat u niet elke dag de verplichting heeft om op een bepaalde tijd op de overnachtingsplaats te moeten zijn.

Samen met elkaar borrelen en vertellen wat je onderweg allemaal hebt gezien en meegemaakt, elkaar helpen of samen uit eten gaan, het ontstaat spontaan vanuit de groep en gebeurt met regelmaat. 

Jazeker. Het is juist de bedoeling om overdag lekker op pad te gaan zoals u dat ook zou doen als u zelf op pad gaat. Vertrekken zo laat (of vroeg) als u wilt, bezienswaardigheden onderweg wel of niet gaan zien en koffie-, lunch- of thee pauzes houden wanneer het u uitkomt.

Zo zijn we samen op pad maar beleef en maakt u toch ook uw eigen reiservaring!

Onze deelnemers zijn meestal mensen die al heel veel, op eigen houtje, hebben rondgetrokken met de camper. Mensen die geen reisorganisatie nodig hebben om een mooie reis te maken. Maar…. ze hebben ook gemerkt dat reizen met anderen ook veel kan brengen zoals gezelschap van medereizigers, meer zien dan wanneer u zelf de reis zou maken, niet op zoek hoeven naar een overnachtingsplek en daardoor overdag meer tijd overhouden om te genieten van wat er op uw pad komt. En mocht u bijvoorbeeld met een lekke band langs de weg staan, dan zijn er, naast de reisbegeleiders, ook medereizigers die u dan kunnen helpen! 

Uit onze reizen zijn al diverse reismaatjes en vriendschappen ontstaan. Vanwege de lengte van onze reizen zijn de meeste deelnemers 60 en 70 plus.

We rijden nooit in konvooi tenzij de autoriteiten van een land ons dat verplichten of als het beter zou zijn voor onze veiligheid. Tijdens deze reis hoeven we niet in konvooi te rijden.

Tijdens deze reis zullen we soms op campings staan, maar met grote regelmaat kamperen we ook bij bijvoorbeeld kloosters, restaurants, hotels of in de vrije natuur. De campings waar we staan zijn wel van een andere kwaliteit dan u in West-Europa gewend bent! Het sanitair is eenvoudig.

Nee u heeft geen visum nodig voor deze reis.  

Paspoort: voor Turkije geldt dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat u het land uit reist.

Er zijn geen specifieke vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen. Informeer bij uw huisarts of GGD naar de actuele informatie of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl.

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Sommige campers hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Heeft u dat niet of kunt u hierop niet de kaarten van het desbetreffende land downloaden dan kunt u een Garmin of Tomtom aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende offline apps te gebruiken zoals google maps of maps.me waarmee u prima kunt navigeren.

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld tussen de 130 en 300 km per dag. Er zijn enkele dagen dat we meer dan 300 km rijden en 1 dag van ruim 450 km. 

Deze reis is geschikt voor de gemiddelde camper en voor sommige auto/caravan combinaties ook. Heeft u een auto/caravan en wilt u mee? Neem dan even contact met ons op. 

Wij verwachten dat uw voertuig in zeer goede conditie verkeerd als u deelneemt aan deze reis. Er mag geen achterstallig onderhoud zijn, dat voorkomen had kunnen worden, waardoor u de groep ophoudt.

Uw voertuig moet vanzelfsprekend beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering (groene kaart). Uw groene kaart zal in de meeste landen buiten Europa niet geldig zijn. Turkije is meestal wel in deze verzekering opgenomen maar even checken kan nooit kwaad.

Uw huisdier meenemen op deze reis is toegestaan. Deze moet wel zijn aangelijnd en mag geen overlast veroorzaken voor de medereizigers. Echter vanwege de soms hoge temperaturen in deze landen raden we aan goed te overdenken of u uw huisdier op deze reis wel mee moet nemen. Huisdieren kunnen nooit mee tijdens excursies of diners.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw huisdier de benodigde inentingen en documenten heeft voor deze reis. Eventuele kosten voor uw huisdier op de overnachtingsplaats komen voor uw eigen rekening.

 Elk land heeft regels voor invoer van huisdieren. Op https://www.licg.nl is actuele informatie te vinden over huisdieren op vakantie.

Wij houden voor al onze reizen ca. 6 weken voor de start van de reis een zgn. kennismakingsmiddag (of ochtend).

Tijdens deze kennismakingsmiddag maakt u kennis met de andere deelnemers en met de reisbegeleiders van de reis. Wij vertellen u dan (middels een presentatie) de nodige ins en outs die van belang zijn voor de reis. Tevens ontvangt u tijdens die middag (of ochtend) een uitgebreid routeboek én een wegenkaart.

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over Turkije op de website van de ANWB doornemen.

Turkije praktische informatie

Kijk ook eens bij onze andere avontuurlijke reizen

Individueel en toch samen op reis!