Camperreis Griekenland

Kleinschalig en flexibel!

Op pad met maximaal 10 campers*

BOEK DEZE REIS

CAMPERREIS GRIEKENLAND

RELAXED CAMPER-AVONTUUR IN EUROPA

Gaat u mee?

Ontdek, met de camper, het andere Griekenland. Een land dat veel wordt bezocht maar toch nog steeds voor veel mensen ook erg onbekend is. Dat geldt zeker voor het vasteland. Tijdens deze reis laten we u kennis maken met de vele aspecten van dit gastvrije en verrassende land.

Route

 • 35 dagen
 • ca. 4.000 km

Hoogtepunten

✓ Voorjaarsreis met veel bloemen en nog sneeuw op de bergen
✓ Prachtige bergroutes
✓ Bezoek aan Apollo tempel

✓ Bijzondere Meteora kloosters
✓ Mooie afwisseling tussen alle cultuur en natuur

camperreis-naar-Griekenland | TME avontuurlijke camperreizen

Foto impressie

MAXIMAAL 10 CAMPERS

Kleinschalig & flexibel

INDIVIDUEEL EN TOCH SAMEN

Overdag ga je je eigen gang

Financiële zekerheid

SGR garantie, Calamiteitenfonds en VVKR

Reisdata & prijs

 •  Reisdata: 17 april t/m 21 mei 2025
 • Prijs per persoon: € 2.195,- bij 2 personen per equipe
 • Prijs soloreiziger: € 3.095,-
 • 35 dagen
 • Startplaats Hongarije
 • Eindplaats Griekenland (bij Igoumenitsa)
 • Geschikt voor camper, caravans alleen in overleg
 • Ongeveer 4.000 km
 • Maximaal 10 campers*!

INCLUSIEF

 

 • Alle overnachtingen volgens programma
 • 7 excursies, 4 maaltijden
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Routeboek met informatie en GPS coördinaten van de overnachtingsplaatsen
 • Wegenkaarten van de te rijden route
 • Kennismakingsmiddag ca. 6 weken voor vertrek

EXCLUSIEF

 • Brandstofkosten camper
 • Parkeer- en tolgelden en overige voertuig gerelateerde kosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht
 • Wij raden aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten dit kan via deze link.
 • Wij verwachten dat uw voertuig technisch in uitstekende staat is als u deelneemt aan deze reis
 • Huisdieren mogen mee tijdens deze reis
 • We behouden ons het recht voor om in uitzonderingsgevallen met 11 campers op pad te gaan.
 • Wij zijn lid van de SGR en het Calamiteitenfonds

DAG 1 T/M 6

We ontmoeten elkaar op een prettige camping in het zuiden van Hongarije. De volgende twee dagen doorkruisen we Servië en rijden we in Noord-Macedonië door de belangrijkste wijnstreek van het land. Natuurlijk gaan we er ook van proeven!

Vervolgens rijden we het vrij onbekende, maar o zo mooie, Noord-Griekenland binnen! Deze eerste dagen zijn er direct al wat oudheidkundige sites te bezoeken zoals de prachtige graftomben en het museum in Vergina. Bij Pozar heeft u de mogelijkheid om lekker te gaan badderen in de daar aanwezige warmwaterbronnen.

carmperreis naar Griekenland over land | TME camperreizen

DAG 7 T/M 13

De reis gaat verder door de streek Zagoria met zijn oude boogbruggen en traditionele stenen huizen. We overnachten o.a. aan het Prespameer. Dit is het grootste meer van Griekenland en is tevens een Nationaal Park.

In Bourazani bezoeken we een tapijtwasserij die op waterkracht werkt en bij Ioannina kunt u de Perama grotten bezoeken. Dit is het grootste grottencomplex van het land. Onderweg zien we ook de eerste boogbruggen!

Er zijn mooie en uitdagende ritten te maken door de bergen! En we brengen een bezoek aan de kloosters van Metéora, die we wel één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Griekenland durven te noemen.

carmperreis naar Griekenland over land | TME camperreizen

DAG 14 T/M 20

Een tocht over de berg Pilion behoort tot de mogelijkheden maar u kunt ook genieten van zee, strand en kleine dorpjes. In Delphi krijgen we een uitgebreide rondleiding over het archeologische complex met natuurlijk een bezoek een de bekende Apollotempel.

We komen langs het klooster van Osios Loukas een prachtig Byzantijns bouwwerk en we overnachten vlakbij de ruïnes van Oud-Korinthe.

carmperreis naar Griekenland over land | TME camperreizen

DAG 21 T/M 27

De historische stad Nafplion met zijn mooie oude centrum en het Acronafplia kasteel dat boven de stad uit toornt is zeker een bezoekje waard! Ook deze dagen zijn er weer heel veel oudheidkundige bouwwerken te bezichtigen en bewonderen. Te veel om op te noemen, maar u maakt zelf de keuze welke u wel of niet gaat bezoeken!

Onze camperreis gaat weer een stukje door de bergen. We komen langs het Eloni klooster dat tegen de bergwand aangeplakt lijkt te zijn. Alweer zo’n staaltje van verbluffende bouwkunst.

We maken een rit over het schiereiland Mani met zijn druipsteengrotten en bijzondere torenwoningen! En ook nu is er tijd om even heerlijk te luieren en te genieten van de zon en zee.

carmperreis naar Griekenland over land | TME camperreizen

DAG 28 T/M 35

En het houdt niet op! Nog meer bijzondere oudheden komen op ons pad. Bijvoorbeeld de Byzantijnse brug bij Karytaina of het Agios Ionnasis Prodromou klooster welke ook weer tegen de bergwand aan is gebouwd!

Een bezoek aan het oude Olympia, de bakermat van de Olympische spelen, mag natuurlijk niet ontbreken in een reis door Griekenland, dus die bezoeken we! Inmiddels zitten we op het meest paradijselijke eiland van Griekenland nl. Lefkas. Hier kunt u een boottocht maken over de Ionische zee.

Onze reis eindigt nabij Igoumenitsa. U beslist zelf of u voor de terugreis de veerboot neemt naar Italië of dat u kiest voor een mooie route over land, door Albanië, Montenegro en Kroatië.

Olympia carmperreis naar Griekenland over land | TME camperreizen

Klanten aan het woord

Onze reisbegeleiders

Ervaren en betrokken

Avontuurlijke bestemmingen

Rijden niet in konvooi

Kleinschalige camperreis

Géén jeu de boules

Veelgestelde vragen

Wij reizen met maximaal 10 campers. Compact en flexibel dus!

* We behouden ons het recht voor om in uitzonderingsgevallen met 11 campers te reizen. 

Heel vaak krijgen wij de vraag of we dan net zo reizen als het welbekende tv programma we-zijn-er-bijna. En laten we dat nou vooral niet doen! Er zijn vele manieren om samen op pad te gaan en wij doen dat anders. Wij vinden het belangrijk dat u overdag lekker uw eigen gang kunt gaan. We gaan dus niet “over-organiseren”.  

Wij organiseren ook geen happy hour, quiz of jeu de boules op de overnachtingsplaats. We houden, als dat nodig is, een briefing (met de hele groep) over de voortgang van de reis. Ons streven is om niet dagelijks een briefing te houden zodat u niet elke dag de verplichting heeft om op een bepaalde tijd op de overnachtingsplaats te moeten zijn.

Samen met elkaar borrelen en vertellen wat je onderweg allemaal hebt gezien en meegemaakt, elkaar helpen of samen uit eten gaan, het ontstaat spontaan vanuit de groep en gebeurt met regelmaat. 

Jazeker. Het is juist de bedoeling om overdag lekker op pad te gaan zoals u dat ook zou doen als u zelf op pad gaat. Vertrekken zo laat (of vroeg) als u wilt, bezienswaardigheden onderweg wel of niet gaan zien en koffie-, lunch- of thee pauzes houden wanneer het u uitkomt.

Zo zijn we samen op pad maar beleef en maakt u toch ook uw eigen reiservaring!

Onze deelnemers zijn meestal mensen die al heel veel, op eigen houtje, hebben rondgetrokken met de camper. Mensen die geen reisorganisatie nodig hebben om een mooie reis te maken. Maar…. ze hebben ook gemerkt dat reizen met anderen ook veel kan brengen zoals gezelschap van medereizigers, meer zien dan wanneer u zelf de reis zou maken, niet op zoek hoeven naar een overnachtingsplek en daardoor overdag meer tijd overhouden om te genieten van wat er op uw pad komt. En mocht u bijvoorbeeld met een lekke band langs de weg staan, dan zijn er, naast de reisbegeleiders, ook medereizigers die u dan kunnen helpen! 

Uit onze reizen zijn al diverse reismaatjes en vriendschappen ontstaan. Vanwege de lengte van onze reizen zijn de meeste deelnemers 60 en 70 plus.

We rijden nooit in konvooi tenzij de autoriteiten van een land ons dat verplichten of als het beter zou zijn voor onze veiligheid. Tijdens deze reis hoeven we niet in konvooi te rijden.

We zullen tijdens deze reis voornamelijk overnachten op kleine campings of op camperplekken. We staan ook een aantal keren vrij in de natuur.

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Sommige campers hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Heeft u dat niet of kunt u hierop niet de kaarten van het desbetreffende land downloaden dan kunt u een Garmin of Tomtom aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende offline apps te gebruiken zoals google maps of maps.me waarmee u prima kunt navigeren.

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld tussen de 100 en 200 km per dag. Een enkele keer iets minder als er onderweg het nodige te zien of te doen is.  

Deze reis kan met de gemiddelde camper gemaakt worden. Alleen auto/caravan combinaties met een auto ervoor met voldoende trekkracht (i.v.m. de routes door de bergen) kunnen tijdens deze reis mee. Dit kan alleen in overleg.

Onze camperreis door Griekenland gaat over geasfalteerde wegen. De wegen zijn van een redelijke kwaliteit. Het onderhoud is niet overal optimaal en soms zijn de wegen heel smal.

Uw huisdier meenemen op deze reis is toegestaan. Deze moet wel zijn aangelijnd en mag geen overlast veroorzaken voor de medereizigers. Echter vanwege de soms hoge temperaturen in deze landen raden we aan goed te overdenken of u uw huisdier op deze reis wel mee moet nemen. Huisdieren kunnen nooit mee tijdens excursies of diners.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw huisdier de benodigde inentingen en documenten heeft voor deze reis. Eventuele kosten voor uw huisdier op de overnachtingsplaats komen voor uw eigen rekening.

 Elk land heeft regels voor invoer van huisdieren. Op https://www.licg.nl is actuele informatie te vinden over huisdieren op vakantie.

Wij houden voor al onze reizen ca. 6 weken voor de start van de reis een zgn. kennismakingsmiddag (of ochtend).

Tijdens deze kennismakingsmiddag maakt u kennis met de andere deelnemers en met de reisbegeleiders van de reis. Wij vertellen u dan (middels een presentatie) de nodige ins en outs die van belang zijn voor de reis. Tevens ontvangt u tijdens die middag (of ochtend) een uitgebreid routeboek én een wegenkaart.

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over Griekenland op de website van de ANWB doornemen.

Griekenland praktische informatie

De reis eindigt dichtbij de veerboothaven van Igoumenitsa. Voor de terugreis kiest u zelf of u één van de veerboten naar Italië neemt of liever over land naar huis rijdt. 

Kijk ook eens bij onze andere avontuurlijke reizen

Individueel en toch samen op reis!