DUURZAAM REIZEN MET DE CAMPER

KAN DAT?

Als je een reis met de camper maakt ontkom je er niet aan dat je een CO2 footprint achterlaat. Duurzaam reizen met de camper lijkt daarmee niet goed samen te gaan. Maar moeten we dan maar thuis blijven? Wij denken van niet want de wereld heeft zoveel moois te bieden dat het zonde zou zijn om dat niet te kunnen gaan zien. Bovendien zorgt toerisme ook voor behoorlijk wat inkomsten in heel veel landen die wij aanbieden.

Om ervoor te zorgen dat er én gereisd wordt maar ook dat de impact ervan op het milieu gecompenseerd wordt willen wij de impact die je reis heeft op het milieu compenseren. Tevens willen we jou ook bewust maken van de impact die je reis heeft en wat je zelf zou kunnen doen om dit te compenseren.

Wildkamperen 2 Zijderoute TME

COMPENSEREN CO2 UITSTOOT

WAT KUN JE DOEN ?

PLANT EEN BOOM

Trees for All is al 20 jaar voorvechter van (her)bebossing in de strijd tegen klimaatverandering. Zij plant bomen zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast beschermt ze ook bestaande bossen.

De bomen worden altijd op twee plaatsen geplant: één in Nederland en één in het buitenland. Dat is ook de reden dat je altijd twee bomen tegelijk doneert. Trees for All is een niet-commerciële aanbieder van CO2-compensatie in Nederland. Ze beschikt over een CBF-keurmerk en compenseert via duurzame bosprojecten.

Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeren wij in bomen. Hoe we dat doen? We planten bomen en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Je kunt meehelpen door bomen te planten of CO2 te compenseren.

VERMINDER PLASTIC AFVAL

Het liefst zouden we schrijven “geen plastic” maar helaas zit er tegenwoordig zoveel in plastic verpakt dat dat bijna geen haalbare kaart lijkt te zijn. Daarom minder plastic!

Op verre reizen is het vaak niet raadzaam om water uit de kraan te drinken omdat we daar (mogelijk) ziek van worden. We raden dan ook aan of om het water eerst te koken en/of waterflessen te kopen voor het drinkwater. Overweeg dan geen literflessen maar een fles van 5 of zelfs 10 liter te kopen waarmee je je navulbare flesjes elke keer vult. Neem daarom zelf een paar navulbare waterflessen mee (zoals bijvoorbeeld een dopper) op reis zodat je zo min mogelijk water in flessen hoeft te kopen. Er zijn trouwens ook waterflesjes te koop met een reinigingsfilter zoals Life Straw.

En je hebt vast wel eens gehoord over de plasticsoep, maar wat is dat nu precies? En hoe groot is het plasticprobleem voor ons mensen, voor dieren, voor het milieu? Wie is verantwoordelijk voor de plasticproblematiek en wie treedt er op? Over hoeveel afval hebben we het eigenlijk? En hoeveel soorten plastic bestaan er wel niet? En… wat zijn de oplossingen? Veel vragen waarover je op deze website meer kunt lezen. En je kunt hier ook geld doneren voor plastic vrije zeeën en een plastic vrije wereld!

Duurzaam reizen met de camper

WAT DOET TAILOR MADE EXPEDITIONS?

Wij willen graag een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld en de uitstoot van CO₂ compenseren door het planten van bomen. Wij hebben hiervoor via de VVKR een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Trees for All.

TME doneert voor elke geboekte reis minimaal 2 bomen.

Wij gaan natuurlijk ook zelf regelmatig op pad. Om reizen te begeleiden, om nieuwe bestemmingen te verkennen en om op de hoogte te blijven van de veranderingen op bestaande bestemmingen. Tijdens onze eigen reizen maken we vooral gebruik van de camper een soms van het vliegtuig. Wij compenseren de CO₂-uitstoot van alle door ons gemaakte reizen.

Duurzaam reizen plant een boom TME

WAT KUN JE ZELF DOEN?

Wil jij zelf ook iets doen voor een duurzame wereld? Voor reizigers van VvKR-reisorganisaties is een speciale referentiecode aangemaakt: VKR. Wanneer je als reiziger bomen doneert onder vermelding van deze referentie, wordt dit apart geregistreerd. Hiermee wil de VvKR als het ware een soort ‘VvKR-bos’ ontwikkelen. Jij als reiziger ontvangt een certificaat van deze boomdonatie.

Bij Trees for All kun je op twee manieren CO₂ compenseren:
Een aantal bomen per reis doneren, met een minimale donatie van twee bomen, onder vermelding van de referentie VKR
Het berekenen van de CO₂-uitstoot per reis (gebaseerd op vlucht, autokilometers, energieverbruik), waarmee het aantal te doneren bomen wordt bepaald. Ook hier doneer je met de referentie VKR.

overland zijderoute met eigen camper | Tailor Made Expeditions

Op pad met maximaal 10 campers

kleinschalig en flexibel!