Camperreis Turkije, Georgië, Armenië

Kleinschalig en flexibel!

Op pad met maximaal 10 campers

Boek deze reis

CAMPERREIS TURKIJE, GEORGIË, ARMENIË

REIZEN DOOR ONBEKENDE LANDEN IN DE KAUKASUS!

Gegarandeerd vertrek!

Reis met uw eigen camper mee door Turkije, Georgië en Armenië. Onbekende landen in de Kaukasus. Landen die liggen op de “grens” van Europa en Azië en waar je invloeden van de verschillende continenten samen ziet komen. Landen ook met een rijke religieuze cultuur en die ons verrast hebben qua landschap en de grote gastvrijheid van de bevolking.

Route

 • 42 dagen
 • ca. 6.200 km

Hoogtepunten

✓ Bezoek aan Cappadocië
✓ Rijden door het Kaukasus gebergte
✓ Vestingstorens Mestia en Ushguli
✓ G
enocide monument Jerevan en opgravingen Hattusas
✓ In contact met de lokale en uiterst vriendelijke bevolking
✓ De wildkampeer plekken
✓ Lege weidse Armeense landschap

TME-Turkije-Georgie-Armenie

Foto impressie

MAXIMAAL 10 CAMPERS

Kleinschalig & flexibel

INDIVIDUEEL EN TOCH SAMEN

Overdag ga je je eigen gang

Financiële zekerheid

SGR garantie, Calamiteitenfonds en VVKR

Reisdata & prijs

 •  Reisdata: 26 augustus t/m 6 oktober 2024 | nog 2 plaatsen vrij!
 • Prijs per persoon: € 2.548,- bij 2 personen per equipe
 • Prijs soloreiziger: € 3.695,-
 • 42 dagen
 • Startplaats Alexandropoli (Griekenland)
 • Eindplaats Gölbasi (Ankara, Turkije)
 • Geschikt voor camper
 • Ongeveer 6.200 km
 • Maximaal 10 campers!

INCLUSIEF

 

 • Alle overnachtingen volgens programma
 • 10 excursies, 6 maaltijden
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids(en) ter ondersteuning reis
 • Routeboek met informatie en GPS coördinaten van de overnachtingsplaatsen
 • Wegenkaarten van de te rijden route
 • Kennismakingsmiddag ca. 6 weken voor vertrek

EXCLUSIEF

 • Brandstofkosten camper
 • Parkeer- en tolgelden en overige voertuig gerelateerde kosten
 • Ferry over de Dardanellen – Turkije  (ca. € 25,-)
 • WA verzekering Georgië en Armenië
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht
 • Wij raden aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten dit kan via deze link.
 • Wij verwachten dat uw voertuig technisch in uitstekende staat is als u deelneemt aan deze reis
 • Voor zowel Georgië als Armenië wordt er aan de grens een (verplichte) WA verzekering afgesloten.
 • Huisdieren mogen mee tijdens deze reis
 • Wij zijn lid van de SGR en het Calamiteitenfonds

DAG 1 T/M 6

Op de eerste camping van deze reis houden we een welkomstborrel en vindt de briefing over de reis plaats. De volgende dag passeren we de grens met Turkije. U verlaat Europa en steekt de Dardanellen over om verder te reizen in Azië. De route gaat door een prachtig natuurgebied en in Afyonkarahisar kunt u een bezoek brengen aan een park dat is ingericht met beelden van ‘oorlogshelden’.

Konya is een hele grote en moderne stad, maar ook de stad van de Mevlana. We bezoeken hier de uitvoering van de beroemde Derwish dansers. Daarna rijden we door naar Cappadocië.

Turkije Derwish dansers | camperreis TME

DAG 7 T/M 13

In Cappadocië maken we een wandeling door deze bijzondere vallei. Optioneel kunt bij zonsopgang ook nog een ballonvaart maken. Daarna reizen we Turkije door o.a. over de Anatolische hoogvlakte. Onderweg genieten we van het landschap en verwonderen we ons elke keer opnieuw over de bijzondere medeweggebruikers die we tegenkomen.

We passeren samen de grens met Georgië. U rijdt langs de Zwarte Zee met zijn subtropische klimaat het Kaukasus gebergte in. Bij goed weer zijn er fantastische vergezichten op het imposante bergmassief, met de hoogste bergtoppen van Europa. Mestia is een klein en gemoedelijk dorpje waar u de gelegenheid heeft om de zgn. wachttorens te bekijken. We brengen ook een bezoek aan Ushguli, gelegen op 2.200 meter hoogte.

met de camper naar Georgië | vestingstorens Mestia

DAG 14 T/M 20

We reizen via Kutaisi verder naar Mtskheta. In Gori is er de mogelijkheid het Stalin museum te bezoeken. Mtskheta is de oude hoofdstad van Georgië. U kunt hier de 11e-eeuwse Svetischoveli-kathedraal bezoeken. We maken een stadsexcursie naar de huidige hoofdstad Tbilisi. We bezoeken o.a. het oude centrum van Tbilisi met zijn sulfaatbaden, de Roestaveli Avenue en het Narikala fort met uitzicht over de stad.

De reis gaat wederom het Kaukasus gebergte in. Ditmaal over de zogenaamde ‘Military Highway’ richting de Russische grens. De eindbestemming is Kazbegi. Onderweg komt u o.a. langs het Ananoeri klooster en de skipistes van Georgië.

We brengen een bezoek aan het Gergetis Sameba klooster, gelegen op ruim 2.100 meter hoogte. Bij mooi weer heeft u vanaf deze plek schitterend zicht op de eeuwig besneeuwde bergtoppen van het hoge Kaukasus gebergte.

met de camper naar Georgie

DAG 21 T/M 27

We passeren samen de Armeense grens. Dat kost wat tijd omdat er enkele formaliteiten moeten plaatsvinden. Daarna rijden we naar het Haghpat klooster om die te bezichtigen. Onderweg naar Dilijan rijdt u door prachtig berglandschap. Ook het stadje zelf is een bezoekje zeker waard.

De rit langs het Sevanmeer is zeer afwisselend. Het is het grootste meer van Armenië en het Kaukasusgebied. U ziet de vissers aan de kant van de weg staan die hopen dat u iets bij hun koopt. Bij het dorpje Noratus ligt een enorm kerkhof met vele eeuwenoude kruisstenen; de zogenaamde Chatsjkars. Absoluut een bezoekje waard!

U steekt de Selim pas over en rijdt nu in het uitgestrekte, lege Armeense landschap. Onderweg kunt u ook een korte stop maken bij de Karavanseraj in Selim, een rustplaats uit de tijd van de Zijderoute. Vervolgens rijden we over de Armeense hoogvlakte naar het Tatev klooster.

Haghpat klooster | TME camperreis

DAG 28 T/M 34

Op weg naar het bijzondere Noravank klooster komen we lang Zorats Karer, een kleinere versie van stonehenge, maar dan in Armenië. Het Noravank klooster is een bijzonder klooster omdat het bestaat uit 2 “verdiepingen”. Een ander bijzonder klooster is dat bij Khor Virab. Vanaf dit klooster is, bij goed weer, het uitzicht op de berg Ararat echt adembenemend.

We maken een excursie door Jerevan en naar de  kathedraal bij Echmiadsin. In Jerevan wandelen we door de stad, bezoeken we o.a. het Genocide monument en de prachtige fonteinen van de “Stairway to Heaven”.

Op weg naar Gjoemri is er tijd voor een uitstapje naar het Kari meer! Het meer ligt op bijna 3.200 meter hoogte en is met de camper prima te bereiken. Het is een schitterende tocht.

Gjoemri bezoeken we met een gids die ons de bezienswaardigheden  van de stad laat zien.

Armenie ; Noravank klooster | TME camperreis

DAG 35 T/M 41

We verlaten Armenië en rijden Georgië weer in. We gaan op weg naar het  beroemde grottenklooster bij Vardzia. In dit eeuwenoude klooster wonen nog steeds monniken!

We komen langs Borjomi met zijn door de Russen ontdekte mineraalwaterbron. Deze plek is uitgegroeid tot een kuuroord met mooie buitenhuizen voor de Russische aristocratie. Na nog een overnachting bij Batoemi laten we ook Georgië weer achter ons. Na de grens rijdt u langs de kust van de Zwarte Zee. De regio rondom Rize en Trabzon staat ook wel bekend als dé theeregio van Turkije.

Via een aantrekkelijke route door de bergen rijdt u naar Niksar. Eindelijk staat u weer op een heuse camping en nog wel één die van álle gemakken is voorzien. We gaan verder naar Bogazkale. Vroeger heette deze plaats Hattusas en was het de hoofdstad van het Hettitische Rijke. We bezoeken deze interessante opgravingen alvorens we nog een laatste keer samen dineren en afscheid nemen van elkaar.

Enorme grottenklooster Vanadzor

Klanten aan het woord

Onze reisbegeleiders

Ervaren en betrokken

Avontuurlijke bestemmingen

Rijden niet in konvooi

Kleinschalige camperreis

Géén jeu de boules

Veelgestelde vragen

Wij reizen met maximaal 10 campers. Compact en flexibel dus!

Heel vaak krijgen wij de vraag of we dan net zo reizen als het welbekende tv programma we-zijn-er-bijna. En laten we dat nou vooral niet doen! Er zijn vele manieren om samen op pad te gaan en wij doen dat anders. Wij vinden het belangrijk dat u overdag lekker uw eigen gang kunt gaan. We gaan dus niet “over-organiseren”.  

Wij organiseren ook geen happy hour, quiz of jeu de boules op de overnachtingsplaats. We houden, als dat nodig is, een briefing (met de hele groep) over de voortgang van de reis. Ons streven is om niet dagelijks een briefing te houden zodat u niet elke dag de verplichting heeft om op een bepaalde tijd op de overnachtingsplaats te moeten zijn.

Samen met elkaar borrelen en vertellen wat je onderweg allemaal hebt gezien en meegemaakt, elkaar helpen of samen uit eten gaan, het ontstaat spontaan vanuit de groep en gebeurt met regelmaat. 

Jazeker. Het is juist de bedoeling om overdag lekker op pad te gaan zoals u dat ook zou doen als u zelf op pad gaat. Vertrekken zo laat (of vroeg) als u wilt, bezienswaardigheden onderweg wel of niet gaan zien en koffie-, lunch- of thee pauzes houden wanneer het u uitkomt.

Zo zijn we samen op pad maar beleef en maakt u toch ook uw eigen reiservaring!

Onze deelnemers zijn meestal mensen die al heel veel, op eigen houtje, hebben rondgetrokken met de camper. Mensen die geen reisorganisatie nodig hebben om een mooie reis te maken. Maar…. ze hebben ook gemerkt dat reizen met anderen ook veel kan brengen zoals gezelschap van medereizigers, meer zien dan wanneer u zelf de reis zou maken, niet op zoek hoeven naar een overnachtingsplek en daardoor overdag meer tijd overhouden om te genieten van wat er op uw pad komt. En mocht u bijvoorbeeld met een lekke band langs de weg staan, dan zijn er, naast de reisbegeleiders, ook medereizigers die u dan kunnen helpen! 

Uit onze reizen zijn al diverse reismaatjes en vriendschappen ontstaan. Vanwege de lengte van onze reizen zijn de meeste deelnemers 60 en 70 plus.

We rijden nooit in konvooi tenzij de autoriteiten van een land ons dat verplichten of als het beter zou zijn voor onze veiligheid. Tijdens deze reis hoeven we niet in konvooi te rijden.

Tijdens deze reis zullen we af en toe op campings staan, maar regelmatig kamperen we wild!  We staan dan bijvoorbeeld bij kloosters, restaurants, hotels of in de vrije natuur. De campings waar we staan zijn wel van een andere kwaliteit dan u in West-Europa gewend bent!

Nee u heeft geen visum nodig voor deze reis.  

Paspoort: voor zowel Turkije, Georgië als Armenië geldt dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat u het land uit reist.

Er zijn geen specifieke vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen. Informeer bij uw huisarts of GGD naar de actuele informatie of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl.

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Sommige campers hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Heeft u dat niet of kunt u hierop niet de kaarten van het desbetreffende land downloaden dan kunt u een Garmin of Tomtom aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende offline apps te gebruiken zoals google maps of maps.me waarmee u prima kunt navigeren.

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld tussen de 130 en 300 km per dag. Er zijn enkele dagen dat we meer dan 300 km rijden en 1 dag van ruim 450 km. 

Deze reis is geschikt voor de gemiddelde camper maar niet voor caravans. 

Wij verwachten dat uw voertuig in zeer goede conditie verkeerd als u deelneemt aan deze reis. Er mag geen achterstallig onderhoud zijn, dat voorkomen had kunnen worden, waardoor u de groep ophoudt.

Uw voertuig moet vanzelfsprekend beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering (groene kaart). Uw groene kaart zal in de meeste landen buiten Europa niet geldig zijn. Turkije is meestal wel in deze verzekering opgenomen.

Voor Georgië en Armenië zijn we verplicht om lokaal een WA verzekering af te sluiten. Dat kan aan de grens of al enkele weken voorafgaand aan de reis via internet.

Tijdens de kennismakingsmiddag informeren we u hier verder over. In de afgelopen jaren konden wij voor Armenië ook een allrisk verzekering voor onze klanten afsluiten.

Uw huisdier meenemen op deze reis is toegestaan. Deze moet wel zijn aangelijnd en mag geen overlast veroorzaken voor de medereizigers. Echter vanwege de soms hoge temperaturen in deze landen raden we aan goed te overdenken of u uw huisdier op deze reis wel mee moet nemen. Huisdieren kunnen nooit mee tijdens excursies of diners.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw huisdier de benodigde inentingen en documenten heeft voor deze reis. Eventuele kosten voor uw huisdier op de overnachtingsplaats komen voor uw eigen rekening.

 Elk land heeft regels voor invoer van huisdieren. Op https://www.licg.nl is actuele informatie te vinden over huisdieren op vakantie.

Wij houden voor al onze reizen ca. 6 weken voor de start van de reis een zgn. kennismakingsmiddag (of ochtend).

Tijdens deze kennismakingsmiddag maakt u kennis met de andere deelnemers en met de reisbegeleiders van de reis. Wij vertellen u dan (middels een presentatie) de nodige ins en outs die van belang zijn voor de reis. Tevens ontvangt u tijdens die middag (of ochtend) een uitgebreid routeboek én een wegenkaart.

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over Turkije, Georgie of Armenie op de website van de ANWB doornemen.

Turkije praktische informatie
Georgie praktische informatie
Armenië praktische informatie

Kijk ook eens bij onze andere avontuurlijke reizen

Individueel en toch samen op reis!