Recensies

HANS EN MARJAN

Reis: Marokko Highlights 
Prachtige reis, zoveel variatie in landschappen en zo terecht komen in een heel andere cultuur. We hebben ervan genoten!

BEP EN HELEN

Reis: Centraal-Azie en Iran

Een bijzondere reis, geen haar op ons hoofd om dit individueel (2 vrouwen) te doen. Onze vrienden begrepen pas na het volgen van Polarsteps en het zien van de foto’s waarom we deze reis maakten. We gingen de reis open in, verwachtte alles en niets….

Natuurlijk hadden we soms slechte wegen, waren de trajecten soms lang, was het verkeer soms chaotisch, met voor ons niet te begrijpen regels, of liever geen regels, vierde de burocratie bij grens overgangen soms hoogtij.

Maar dit valt makkelijk te vergeten, wat blijft is een kaleidoscoop van herinneringen, beelden, oneindige verten in Kazachstan, besneeuwde bergtoppen en adelaars in Kirgizie, prachtige Moskeeën, Mausolea, steden en Bazaars in Oezbekistan en Iran, de excursies

Maar bovenal de gastvrije, vriendelijke bevolking in Iran, waar iedereen met ons op de foto wilde, waar als ik mijn ogen dicht doe nog hoor “welkom….., welkom……, welkom in Iran” “please say to the people in your country we are not bad people”

We verwachtte niets, maar kregen alles…

Weer thuis kijken we elkaar aan ………… wanneer gaan we weer!!

Bep en Helen

GERDA EN JAN

Reis: Marokko Highlights 
We hebben altijd veel zelf ondernomen en dit was onze eerste groepsreis! Het was geweldig, we hebben zoveel meer gezien dan toen we zelf op pad gingen! Bovendien heeft de leuke groep, de goede reisbegeleiding en natuurlijk het land zelf (zeker de westelijke Sahara) dit tot een prachtige reis gemaakt!

MARJA EN BERT

Reis: Proef Marokko

Zomaar een dagje uit de Proef Marokko reis …

Het is 23 oktober 2018. We zijn in Marrakesh. Vandaag een vrij programma.

Er zijn meerdere dingen om te doen. Zonder enig gevoel van groepsdruk maakt iedereen een keuze. Sommigen vinden het wel lekker om op de camping te blijven. Anderen gaan in de stad wandelen. Wij willen een kookworkshop doen. Een Marokkaanse tajine maken. Ik proef Marokko al.

 Theo en Hannie gaan mee. Gezellig doen we met z’n vieren en onze kok Naima eerst de inkopen in de oude binnenstad.

Een ervaring op zich. Daarna op het dakterras van een schitterende kasba 4 soorten tajines maken.

Onze gastheer heeft zelfs voor een heerlijke rosé gezorgd. We praten over Marokko en het familieleven en genieten van het eten. De zon schijnt bescheiden mee.

Was de eerste keer dat we met TME een individuele groepsreis maakten. Nooit geweten dat je ‘groep’ en ‘individu’ tot zo’n geweldige ervaring kunt bundelen. Mede dankzij het meesterschap van Hannie en Theo. Het smaakt absoluut naar meer.

BOUWE EN PIA

Reis: Centraal-Azië & Iran 
We zijn al diverse keren met TME op reis geweest! De reis naar Centraal-Azië zouden we best nog een keer willen maken!

BAS EN JOKE

Reis: Marokko Highlights 
Een leuke reis, waarbij de kapper op de camping in Tafraoute 🙂 en het kreeft eten op het strand in Moulay Bousselham wel bij de bijzondere ervaringen behoren! De geweldig gezellige groep heeft de reis een extra tintje gegeven!

JAN EN ROSALIE

Reis: Centraal-Azie en Iran 
We vonden het een onvergetelijke reis. Veel waar voor je geld zoals de vele excursies. We hadden graag langer gebleven in Kirgizië (in het algemeen) en in Shiraz en Isfahan in Iran.

DOUWE EN YMKJE

Reis: Oost-Turkije 
Wat een geweldige reis! Het zien van de Ararat, de alternatieve wegen, het bezoek aan Sanliurfa en Harran. Ik vraag me af of er een reis is die deze kan evenaren….

HAN EN MARITTA

Reis: Oost-Turkije 
Wij hebben een fantastische reis gehad, die wij niet snel zullen vergeten!

HENK EN RIA

Reis: Marokko Highlights
De reis heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. De natuur, onze medereizigers en de koningssteden hebben dit tot een bijzondere en mooie beleving gemaakt.

HENK EN WIEKE

Reis: Oost-Turkije 
De reis heeft onze verwachtingen overtroffen, vooral de hartelijkheid en behulpzaamheid van de inwoners, maar ook het land zelf met de verschillende natuur en de vele oudheden en culturen die er zijn. We hebben erg genoten!!!!!!!!!

DONALD EN CORRIE

Reis: IJsland 
Er waren vele hoogte punten zoals Jokulsarlon, de ijslagune, de Westfjorden ook de omgeving van Reykhjalid.

LEONI EN CEES

Reis: Marokko Highlights
Over de reisbegeleiding: De grote betrokkenheid en bezorgdheid, alles was uitstekend georganiseerd, alles wat beloofd was werd waargemaakt. Van ons krijgen ze een 10. En natuurlijk het contact met de Marokkanen, krab eten in Moulay Bousselham, in de streekbus naar Essaouira, lunch tijdens 4×4 tocht in Merzouga, het theedrinken in Chefchaouen en de zonsondergang op dromedaris in Merzouga maakten het een fantastische reis!

Dirk en Barbera

Reis: IJsland 
Een fantastische reis gehad! Echt een aanrader. We hebben bijna 5000 foto’s gemaakt, maar het is moeilijk vast te leggen op een foto hoe groots en prachtig IJsland is! Je valt van de ene in de andere verbazing. En na afloop ben je de wat mindere dagen (vanwege het weer) al snel vergeten. IJslanders zijn bijzonder aardige mensen en zeer beleefd, daar kunnen wij nog wat van leren. Je moet dit land echt gezien hebben! Ook de Faeröer eilanden zijn de moeite waard, dit is IJsland in miniatuur vorm!

Met Tailor Made Expeditions maakt u avontuurlijke camperreizen

Een mooie en onvergetelijke ervaring!