Onze manier van reizen

Tailor Made Expeditions organiseert camperreizen met een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid. Onze groepen zijn klein en bestaan uit minimaal 5 en maximaal 10 equipes. Overdag rijdt u aan de hand van een routeboek individueel en in uw eigen tempo naar de volgende overnachtingsplaats. Daar ontmoeten we elkaar weer. Wij rijden dus niet als groep of in colonne.

WAAROM OP REIS MET TAILOR MADE EXPEDITIONS?

Een reis met uw camper door Marokko, Rusland, Iran, Mongolie of Zuid-Amerika maakt u misschien liever niet alleen. De taalbarrière, het vinden van veilige overnachtingsplaatsen, het vinden van een goede gids of de rompslomp aan een grens zijn van die dingen, die u ervan kunnen weerhouden zo’n reis individueel te gaan maken. Maar een bezoek aan deze landen is natuurlijk wel de moeite waard, het avontuur lonkt!

Ga dan met ons mee! Wij nemen u het regelwerk uit handen en assisteren juist bij die punten waar u wellicht tegen op ziet. Wij hebben de overnachtingsplekken, excursies en gidsen al voor u uitgezocht, wij assisteren bij grensovergangen en natuurlijk in geval van ziekte of pech. Bovendien is het ook heel plezierig en ontspannen als wij de reis voor u regelen zodat u volop kunt genieten van de reis.

ONZE REIZIGER

Onze deelnemers zijn ervaren en zelfstandige reizigers met een avontuurlijke inslag. Onze reiziger heeft ook een flexibele en positieve instelling. Want niet alles zal op onze reizen altijd volgens plan verlopen. Campings kunnen opeens gesloten zijn, wegen onbegaanbaar door bijvoorbeeld zware regenval, pech in “the middle of nowhere” kan betekenen dat u geruime tijd moet wachten op hulp en geplande excursies kunnen soms gewijzigd worden. Dit is een deel van het avontuur en hoort bij reizen door de landen die we aandoen. Daarnaast reizen we meerdere weken samen en ook dat vergt enige flexibiliteit.

KLEINE GROEPEN

Wij reizen met minimaal 5 en maximaal 10 equipes. De kleine groepen maken ons “wendbaarder”. Een kleinere groep is ook prettig op overnachtingsplaatsen en tijdens excursies. Onze deelnemers ervaren het reizen in kleine groepen als zeer positief. Wij verstaan onder een equipe een camper of auto-met-caravan met daarin één of twee personen.

EEN INDIVIDUELE GROEPSREIS, HOE WERKT DAT?

Bij ons reist u individueel en in uw eigen tempo naar de volgende overnachtingsplaats. Wij rijden niet in colonne, tenzij de autoriteiten ons dat verplichten. Gelukkig is dat maar op een enkele bestemming het geval. U krijgt van ons een routeboek met daarin een beschrijving per dag met de aanbevolen route. Hoe laat u ’s morgens vertrekt en hoe laat u ’s avonds weer aankomt is geheel aan u.

Tijdens de reis regelen wij een aantal excursies en maaltijden. Op de andere dagen vult u de dag en avond in zoals u dat zelf graag wilt. Zo maakt u uw eigen reis. U kunt natuurlijk de gezelligheid van uw medereizigers opzoeken en uw belevenissen van die dag delen met hun maar u kunt er ook voor kiezen alleen die avondwandeling te maken of uit eten gaan. Dat is geheel aan u.

Een groepsreis heeft natuurlijk voor- en nadelen. Wij begrijpen dat u als reiziger liever geen vast reisprogramma volgt en een paar dagen kunt blijven staan op die hele mooie plek, maar als we gezamenlijk reizen is dat niet mogelijk. Dat zult u vast begrijpen. Gelukkig zijn er ook veel voordelen aan het reizen met een groep. Zo kunt u optimaal genieten van de reis want u hoeft de dingen onderweg niet zelf te regelen. En bij ziekte of pech staat u er niet alleen voor. En natuurlijk kan het ook heel gezellig zijn met elkaar!

WAAR OVERNACHTEN WE?

Waar we overnachten is afhankelijk van de reis maar we overnachten als het kan met enig regelmaat op campings. Bij onze verre reizen zijn campings meestal een onbekend fenomeen. We overnachten dan op andere veilige plekken. Dit kan zijn vrij in de natuur, bij hotels, moskeeën of op het plaatselijke voetbalveld. Daarom is het zeker bij deze verrre reizen eigenlijk een must om voor een aantal dagen selfsupporting te kunnen zijn qua sanitair en elektriciteit. De overnachtingsplaatsen zijn plekken waar we goed kunnen staan en waar u met een gerust hart kunt gaan slapen. Als we een hele dag voor een excursie op pad zijn, huren we, daar waar nodig, soms een bewaker in.

WELK VOERTUIG IS GESCHIKT?

Onze reizen zijn ontwikkeld voor reizigers met een camper (de gangbare modellen). Op een aantal van onze reizen zijn auto’s met caravan of 4wd’s met daktent ook welkom. Echter er zijn bestemmingen die niet geschikt zijn om met een auto-caravan combinatie te maken, meestal vanwege de slechte(re) kwaliteit van de wegen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Voor onze langere reizen naar Zuid-Amerika en Centaal-Azie zijn niet alle campers geschikt. Bij deze lange reizen kunnen 4WD campers of 4wd’s met daktent natuurlijk ook meereizen.

REIZEN MET NAVIGATIEAPPARATUUR

De plaatsen waar we overnachten zijn vaak niet of slecht bewegwijzerd. Wij raden u dringend aan om met navigatieapparatuur aan onze reizen deel te nemen. In het routeboek dat u van ons ontvangt staan met GPS coördinaten de overnachtingsplekken aangegeven. Een gedetailleerde beschrijving hoe u bij de overnachtingsplaats kunt komen is lang niet altijd aanwezig of raakt al snel verouderd omdat er in de tussentijd bijv. rotondes bij zijn gekomen of het bewegwijzeringsbord opeens is verdwenen. Dan klopt onze beschrijving al niet meer en zijn coördinaten veel nauwkeuriger.

In grote steden is het zonder navigatieapparatuur vaak lastig om uw weg te vinden. Soms ook moeten we noodgedwongen op het allerlaatste moment naar een andere overnachtingsplaats uitwijken. Wij kunnen dan pas op het allerlaatst de nieuwe GPS coördinaten van deze nieuwe overnachtingsplek aan u doorgeven. U zult begrijpen dat we dan niet in staat zijn een routebeschrijving te maken.

Met Tailor Made Expeditions maakt u avontuurlijke camperreizen

Een mooie en onvergetelijke ervaring!