ONZE MANIER VAN REIZEN

INDIVIDUEEL EN TOCH SAMEN

Al sinds 2008 organiseert Tailor Made Expeditions avontuurlijke camperreizen. Reizen met een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid. Onze groepen zijn klein en bestaan uit maximaal 10 equipes. Overdag rijdt u individueel en in uw eigen tempo naar de volgende overnachtingsplaats. Daar ontmoeten we elkaar weer. Wij rijden dus niet in konvooi.

Door de Atacama woestijn

WIJ ONTZORGEN

RELAXED OP REIS

Een reis met uw camper door Marokko, Georgië, Armenië, Mongolië of Zuid-Amerika maakt u misschien liever niet alleen. De taalbarrière, het vinden van veilige overnachtingsplaatsen, het vinden van een goede gids of de rompslomp aan een grens zijn van die dingen, die u ervan kunnen weerhouden zo’n reis individueel te gaan maken. Maar een bezoek aan deze landen is natuurlijk wel de moeite waard, het avontuur lonkt!

Ga dan met ons mee! Wij nemen u het regelwerk uit handen en assisteren juist bij die punten waar u wellicht tegen op ziet. Wij hebben de overnachtingsplekken, excursies en gidsen al voor u uitgezocht, wij assisteren bij grensovergangen en natuurlijk in geval van ziekte of pech. Bovendien is het ook heel plezierig en ontspannen als wij de reis voor u regelen zodat u volop kunt genieten van de reis.

camperreis Tunesië | Tailor Made Expeditions

WIE GAAN ER MEE?

ERVAREN EN ZELFSTANDIGE REIZIGERS

Onze deelnemers zijn mensen die al heel veel, op eigen houtje, hebben rondgetrokken met de camper. Mensen die geen reisorganisatie nodig hebben om een mooie reis te maken. Maar…. ze hebben ook gemerkt dat reizen met anderen ook veel gezelligheid kan brengen, dat u vaak meer ziet dan wanneer u zelfstandig op pad gaat en dat het ook heel relaxed kan zijn om niet altijd uit te hoeven zoeken waar u kunt gaan staan.

En als je bijvoorbeeld met een lekke band langs de kant van de weg staat zijn er ook nog eens medereizigers die je kunnen helpen. Ook dat wordt als heel prettig ervaren.

Uit onze reizen zijn al diverse reismaatjes en vriendschappen ontstaan. Vanwege de lengte van onze reizen zijn de meeste deelnemers 60 en 70 plus.

Camperreis Marokko | woestijn Marokko | TME camperreizen

EEN GROEPSREIS (N)IETS VOOR MIJ…

GEEN JEU DE BOULES, QUIZ OF HAPPY HOUR

Heel vaak krijgen wij de vraag of we dan net zo reizen als het welbekende tv programma we-zijn-er-bijna. En laten we dat nou vooral niet doen! Er zijn vele manieren om samen op pad te gaan en wij doen dat anders. Wij vinden uw individuele vrijheid belangrijk!

Wij organiseren geen happy hour, quiz of jeu de boules op de overnachtingsplaats. We houden alleen als dat nodig is een briefing (met de hele groep) over de voortgang van de reis. Ons streven is om dat niet dagelijks te doen, zodat u niet elke dag de verplichting heeft om op een bepaalde tijd op de overnachtingsplaats te moeten zijn.

Samen met elkaar borrelen en vertellen wat je allemaal hebt meegemaakt, elkaar helpen of samen uit eten gaan ontstaat spontaan vanuit de groep en gebeurt met regelmaat.

Met de camper door Kazachstan met TME

EEN INDIVIDUELE GROEPSREIS

HOE WERKT DAT?

Bij ons reist u individueel en in uw eigen tempo naar de volgende overnachtingsplaats. Wij rijden niet in colonne, tenzij de autoriteiten ons dat verplichten. Gelukkig is dat maar op een enkele bestemming het geval. U krijgt van ons een routeboek met daarin een beschrijving per dag met de aanbevolen route. Hoe laat u ’s morgens vertrekt en hoe laat u ’s avonds weer aankomt is geheel aan u.

Tijdens de reis regelen wij een aantal excursies en maaltijden. Op de andere dagen vult u de dag en avond in zoals u dat zelf graag wilt. Zo maakt u uw eigen reis. U kunt natuurlijk de gezelligheid van uw medereizigers opzoeken en uw belevenissen van die dag delen met hun maar u kunt er ook voor kiezen alleen die avondwandeling te maken of uit eten gaan. Dat is geheel aan u.

Een groepsreis heeft natuurlijk voor- en nadelen. Wij begrijpen dat u als reiziger liever geen vast reisprogramma volgt en een paar dagen kunt blijven staan op die hele mooie plek, maar als we gezamenlijk reizen is dat niet mogelijk. Dat zult u vast begrijpen. Gelukkig zijn er ook veel voordelen aan het reizen met een groep. Zo kunt u optimaal genieten van de reis want u hoeft de dingen onderweg niet zelf te regelen. En bij ziekte of pech staat u er niet alleen voor. En natuurlijk kan het ook heel gezellig zijn met elkaar!

4x4 kampeerreis IJsland | TME

MET WELK VOERTUIG KAN IK DEELNEMEN?

CAMPER, CARAVAN OF?

Onze reizen zijn ontwikkeld voor reizigers met een camper (de gangbare modellen). Op een aantal van onze reizen zijn auto’s met caravan of 4wd’s met daktent ook welkom. Echter er zijn bestemmingen die niet geschikt zijn om met een auto-caravan combinatie te maken, meestal vanwege de slechte(re) kwaliteit van de wegen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Voor onze langere reizen naar Zuid-Amerika en Centaal-Azie zijn niet alle campers geschikt. Bij deze lange reizen kunnen 4WD campers of 4wd’s met daktent natuurlijk ook meereizen.

Kirgyzie overland zijderoute met eigen camper | Tailor Made Expeditions

HOE VIND IK DE OVERNACHTINGSPLEK?

OVERWEG KUNNEN MET GPS-COÖRDINATEN

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Sommige campers hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Heeft u dat niet of kunt u hierop niet de kaarten van het desbetreffende land downloaden dan kunt u bijvoorbeeld een Garmin of Tomtom aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende offline apps te gebruiken zoals google maps of maps.me waarmee u prima kunt navigeren.

Met de camper door Kirgyzie met Tailor Made Expeditions

WAAR OVERNACHTEN WE?

IS DAT VEILIG?

Waar we overnachten is afhankelijk van de reis maar we overnachten als het kan met enig regelmaat op campings. Bij onze verre reizen zijn campings meestal een onbekend fenomeen. We overnachten dan op andere veilige plekken. Dit kan zijn vrij in de natuur, bij hotels, moskeeën of op het plaatselijke voetbalveld. Daarom is het zeker bij deze verrre reizen eigenlijk een must om voor een aantal dagen selfsupporting te kunnen zijn qua sanitair en elektriciteit. De overnachtingsplaatsen zijn plekken waar we goed kunnen staan en waar u met een gerust hart kunt gaan slapen. Als we een hele dag voor een excursie op pad zijn, huren we, daar waar nodig, soms een bewaker in.

Wildkamperen 2 Zijderoute TME

WAAROM OP REIS MET TAILOR MADE EXPEDITIONS

AVONTUURLIJK | VRIJ | BETROUWBAAR

✓ Op pad met maximaal 10 campers -> compact & flexibel
✓ Overdag ga je je eigen gang -> individueel en toch samen
✓ Financiële zekerheid -> SGR, Calamiteitenfonds en VVKR
✓ Onze reisbegeleiders -> ervaren en betrokken
✓ Avontuurlijke bestemmingen -> Zo veel ervaringen rijker na een reis
✓ Veel vrijheid -> geen verplichtingen zoals happy hour, jeu de boules of quiz

camperreis Tunesië | Tailor Made Expeditions

Met Tailor Made Expeditions maakt u avontuurlijke camperreizen

Veel ervaringen rijker na een reis met ons!