Waar kan ik boodschappen doen tijdens een camperreis naar Mongolië, Rusland of Iran?

overland zijderoute met eigen camper | Tailor Made Expeditions
overland zijderoute met eigen camper | Tailor Made Expeditions
camperreis Georgië berm economie | Tailor Made Expeditions

28 DECEMBER 2020

Of u nu door Mongolië rijdt of het platteland van Rusland doorkruist, tijdens uw camperreis kunt u nog steeds overal boodschappen doen en allerlei producten vinden om een lekkere maaltijd mee op tafel te zetten.

 

GROTE STEDEN, RUIMER AANBOD

In de grotere plaatsen vindt u supermarkten van klein naar mega groot. Niet zo romantisch maar soms wel praktisch. De grote supermarkten zijn te vergelijken met de supers in Frankrijk en Spanje. Hier wordt dan ook van alles verkocht! U heeft er keuze uit een ruim aanbod die gericht is op de lokale behoeften.

 

LOKAAL ASSORTIMENT

Het is zeker zo leuk om juist inkopen te doen in kleine lokale winkeltjes en op de plaatselijke markten. Wij moedigen dat juist ook aan. Niet alleen steunt u de lokale ondernemer maar boodschappen doen in een kleine winkel of op de markt kan een hele belevenis c.q. zoektocht zijn!

 

BERM ECONOMIE

Met enige regelmaat zullen er ook gewoon langs de weg producten worden aangeboden. Dit zijn producten van de lokale kleine boerderijtjes die de dan rijpe vruchten of groenten te koop aanbieden. Verser kan het niet en het is een leuke ontmoeting met de lokale bevolking.

 

VLEES

Vlees is op veel verre bestemmingen een luxe product. Het vlees bij de lokale slager ziet er voor ons meestal niet zo appetijtelijk uit. Bij de supermarkt je vlees kopen is dan een goede optie maar realiseer je dat dit natuurlijk ook ergens vandaan moet komen. Houd er daarom wel rekening mee dat het vlees vaak van een andere kwaliteit is. En in sommige landen is varkensvlees mogelijk niet verkrijgbaar is vanwege de religieuze overtuigingen.

Vis is ook met regelmaat te koop. Is het net gevangen dan zou het geen probleem moeten zijn.

 

ETEN & DRINKEN

Aardappelen, brood, pasta en rijst zijn eigenlijk overal wel te verkrijgen. Qua broodbeleg zal het aanbod veel minder ruim zijn dan wat we in Nederland gewend zijn. Enige creativiteit wat u op brood doet wordt steeds normaler. En bent u erg gehecht aan hagelslag, vlokken of pindakaas? Neem die dan van thuis mee.

Thee en koffie is overal te verkrijgen. Of u de lokale smaak lekker vindt? Tsja daar komt u alleen proefondervindelijk achter.

Alcohol vormt geen standaard onderdeel van het winkelaanbod, aangezien alcohol in sommige landen vanuit sociale of religieuze standpunten niet wordt geaccepteerd. Dit kan ervoor zorgen dat een flesje wijn of andere alcoholische versnaperingen beperkter beschikbaar kunnen zijn.

Vergeet op een verre reis vooral niet om te genieten van de lokale gerechtjes en lekkernijen. Het is een mooie (en smakelijke) manier om andere culturen te leren kennen!

Met Tailor Made Expeditions maakt u avontuurlijke camperreizen

Een mooie en onvergetelijke ervaring!