Reisbeschrijving camperreis Proef Marokko

DAG 1 T/M 6:

We verzamelen op de camping in Tarifa in Zuid-Spanje. De volgende dag varen we samen over naar Marokko. Zodra u aankomt wordt u direct ondergedompeld in een compleet andere cultuur!

De eerste dag kunt u in Chefchaouen wennen aan de Noord-Afrikaanse- en Marokkaanse cultuur. We maken in de ochtend een wandelexcursie door Chefchaouen met een gids. De dag daarna gaan we op pad naar Fez. We rijden een mooie slingerende route door het Rifgebergte. Fez bezoeken we samen met een gids. Zo zien we o.a. de oudste  Medina van Marokko welke al in 809 is gesticht. De reis gaat verder door het Midden-Atlas gebergte. De weg stijgt en u rijdt over een smalle en bochtige asfaltweg door het nationale park Tazzeka tot circa 1540 meter. Uw rij-inspanningen worden beloond met adembenemende uitzichten over de diepe dalen.

camperreis Marokko | chefchaouen | TME

DAG 7 T/M 13:

Gedurende de reis op de hoogvlakte van de Midden-Atlas ziet u in de verte de met sneeuw bedekte toppen van de Hoge Atlas. U rijdt van een overwegend groen gebied naar een woestijnachtige streek. U slaat uw bivak op nabij de ‘wandelende’ zandduinen van Erg Chebbi bij Merzouga. Vervolgens maakt u kennis met de eerste palmoases en de adembenemende Todra- en Dadeskloof.

U trekt verder zuidwaarts en op weg naar Zagora bezoekt u ‘de vallei van de 1000 kashba’s’. U rijdt door verschillende woestijnen en het is een geweldige belevenis onder de hier meestal zeer heldere sterrenhemel te overnachten.

Marokko | Dadeskloof | TME camperreis

DAG 14 T/M 22:

Via de Hoge Atlas rijdt u naar de koningsstad Marrakech. We bezoeken de Jardin Majorelle, de Graven van de Saadiers en het Bahia-paleis. U kunt op eigen gelegenheid gaan lunchen. Er zijn vele mogelijkheden. Na de lunch bezoeken we de medina onder leiding van een gids. Na de medina eindigt de wandeling op het beroemde Djemaa El Fna (plein) en heeft u nog tijd om zelf rond te wandelen.

De reis gaat verder naar de spectaculaire Cascades d’Ouzoud een waterval die zich 150 meter naar beneden stort en bijzonder mooi is om te zien. Na de rustdag gaan we verder naar de beroemde opgravingen van de Romeinse stad Volubilis. Franse archeologen ontdekten zo’n honderd jaar geleden deze ruïnestad met prachtige mozaïekvloeren. Na deze excursie kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen in Moulay Idriss, de heilige stad. Meknes, ook een van de vier koningsteden bezoeken we natuurlijk ook.

Er zitten dan 3 intensieve weken op waarin u veel heeft gezien en gedaan. Eenmaal op de ferry naar Spanje nemen we afscheid van elkaar en hopen we dat u terugkijkt op een mooie en bijzondere reis!

Marokko: kopen op de markt | TME camperreis