CAMPERREIS NOORD-CHILI & PERU

REIS MET EIGEN OF MET GEHUURDE CAMPER

REIS-INSPIRATIE-DAG NOVEMBER 2023

INFORMATIE – PAGINA IS NOG ONDER CONSTRUCTIE

MET UW EIGEN CAMPER OF MET GEHUURDE CAMPER DOOR PERU & BOLIVIA

Deze reis kunt u maken met uw eigen óf met een gehuurde camper.

Wilt u op reis met uw eigen camper dan kunnen wij helpen bij het verschepen van de camper naar Argentinië. Na het ophalen van de camper rijdt u op eigen gelegenheid door Argentinië naar het startpunt van de groepsreis in Arica (Chili).

Heeft u geen camper of wilt u deze liever niet verschepen dan kan deze reis ook met gehuurde campers gemaakt worden. Wij vliegen naar Santiago, de hoofdstad van Chili. We blijven hier twee nachten en maken een stadsexcursie. Daarna vliegen we door naar Arica, een stad gelegen in het noorden van Chili. Hier halen we de huurcampers op en reizen daarmee gezamenlijk door Peru en Bolivia.

De camper-groepsreis eindigt weer in Arica. Degenen die een camper hebben gehuurd vliegen, na het inleveren van de camper, via Santiago (met nog 1 overnachting) terug naar huis. Degenen die met eigen camper deze reis hebben meegemaakt kunnen daarna alleen, of met medereizigers, nog verder Argentinië en Chili gaan verkennen.

 


 

Zowel Peru als Bolivia zijn nog geen bekende bestemmingen om zelf te gaan rijden. Juist daarom denken wij dat het leuk is deze landen met een individuele groepsreis te gaan verkennen.

Wij hebben zelf vaker in deze landen gereden en vinden dat beide landen u veel natuur, cultuur en avontuur te bieden hebben!

Peru is een prachtig land met naast een grote variatie aan landschappen ook bekend is door de Inca-cultuur met als meest bekende highlight Machu Picchu. Dit land heeft een voornamelijk Indiaanse bevolking met veelal per regio typerende kledij. Onderweg kom je regelmatig kleurrijke markten tegen waar fruit, groente en andere zaken worden verkocht.

Bolivia is één van de armste landen in Zuid-Amerika maar kent net als Peru een enorme diversiteit aan landschappen, klimaten, mensen en tradities. Buiten de bekende hoogland bevolking met de bolhoedjes zijn er nog vele, minder bekende, bevolkingsgroepen met hun eigen kenmerken.

Tijdens deze reis bezoeken we natuurlijk een aantal van de highlights die u niet wilt missen zoals de Colca Canyon, Machu Picchu, het Titicacameer en de immense zoutvlakte Salar de Uyuni.

Naast de bekende highlights gaat een reis als deze veel verder dan dat omdat we reizen door kleine en authentieke dorpjes waar amper toeristen komen. Het gaat daarom ook om het beleven en ervaren.

Een bijzonder selfdrive-avontuur!

ROUTE

PERU

We passeren de grens met Peru en rijden naar Arequipa. Hier heb je alle gelegenheid om deze prachtige koloniale stad te bezichtigen met haar vele patio’s en grote pleinen. Arequipa ligt in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti Vulkaan. Veel gebouwen zijn gebouwd van vulkanisch materiaal. Je kunt een bezoek brengen aan het St. Catarina klooster, één van de vele musea bezoeken of Juanita bezoeken, een mummie gevonden in een gletsjer van de berg Ampato.

Langs de vulkaan El Misti met zijn perfecte kegel gaan we naar de Colca Canyon. Eén van de diepst uitgesleten canyons in Peru. De kans om hier condors te zien is bijzonder groot. De Colca Canyon is de beste plek ter wereld om de condors van dichtbij in hun element te zien. Op de heenweg stijg je naar een ongekende hoogte van ca. 4.900 meter met, bij goed weer, een prachtig uitzicht naar 8 vulkanen!  Dit alles omringd door de vele aanwezige lama’s, alpaca’s en vicuña’s.

Daarna reizen we verder naar Nasca met de beroemde Nasca lijnen. Gigantische grote tekeningen op een vijftig vierkante kilometer groot zandplateau. Deze tekeningen zijn gemaakt vanaf ver voor de jaartelling tot ongeveer de tijd dat de Inca’s opkwamen in 1150 na Christus. De Nasca lijnen behoren tot één van de grootste raadselen in de wereld. Afhankelijk van de weerscondities kun je in de middag of anders morgenochtend een vlucht maken over de Nasca lijnen. Je kunt de lijnen ook vanaf een uitzichttoren bewonderen. Een bezoek aan het museum van Maria Reich, de ontdekster van deze beroemde lijnen, behoort ook tot de mogelijkheden.

Via Paracas waar we de Islas Ballestas bezoeken reizen we door het Andesgebergte naar Cusco en de heilige vallei. Cusco is het centrum van de Inca cultuur en een gezellige stad met vele koloniale gebouwen, kleine en smalle straatjes, de ruïnes van Sacsayhuaman en de lokale markten in of buiten de stad. Cusco heeft diverse musea en prachtige kathedralen. Buiten dat kun je je hart ophalen met lekker eten en mensen kijken op de Plaza de Armas waar veel cafés en restaurants gevestigd zijn.

Vanuit de heilige vallei reizen we per trein vanaf Ollantaytambo naar het plaatsje Aguas Calientes. Na de prachtige treinrit door het Andes gebergte staan in dit plaatsje de bussen klaar om ons naar Machu Picchu te brengen. We krijgen een rondleiding door deze Inca stad en hebben daarna ook nog even tijd hier zelf rond te lopen.

We vervolgen onze reis via minder bekende wegen en rijden langs/door dorpjes waar de mensen nog zeer traditioneel gekleed gaan. Bij goed weer is er zicht op het enorme bergmassief rondom de berg Ausengate. We dalen af naar ca. 600m. hoogte om hier aan de rand van het regenwoud te overnachten. Het verblijf op deze hoogte is maar kort en daarna gaan we direct al weer stijgen. De uitzichten op Ausengate blijven fenomenaal. De stijging gaat vandaag steiler en met meer haarspeltbochten dan gisteren!

We rijden door naar het Titicacameer. Het hoogst bevaarbare meer ter wereld en we maken hier een dagtocht per boot. Daarna steken we de grens over naar Bolivia.

BOLIVIA 

We verlaten Peru en gaan door naar de op hoogte gelegen stad La Paz. We maken hier een stadsexcursie o.a. naar de maanvallei waarna we doorreizen richting Cochabamba.

Een mooie route over verharde en onverharde wegen brengt ons naar de ruïnes van Incallajta. Via de Che Guevara route rijden we naar La Higuera. De plaats waar Che Guevara uiteindelijk gevangen genomen is en is geëxecuteerd. Daarna reizen we door naar het kleine dorpje Villa Serrano. Deze dagen rijden we vnl. over onverharde wegen met prachtige vergezichten over het Andes gebergte. Verkeer is er nauwelijks op deze wegen.

We brengen een bezoek aan de witte stad van Bolivia oftewel Sucre. Sucre, gesticht in 1538, is één van de rijkste steden van Bolivia. In de koloniale periode was het één van de belangrijkste steden van Latijns- Amerika en het was dan ook in deze stad dat op 6 augustus 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen. De nieuwe republiek werd vernoemd naar de grote held uit de onafhankelijkheidsstrijd Simón Bolívar! Zijn rechterhand, generaal Sucre, werd geëerd door de hoofdstad naar hem te vernoemen. Pas veel later heeft La Paz de rol van Sucre, als belangrijkste stad van Bolivia, overgenomen.

Via een goede asfaltweg rijden we naar Potosi. Deze stad ligt op 4.000m. hoogte. Potosi was in de 16e eeuw hét centrum in de wereld waar zilver werd gewonnen. De mijnen zijn inmiddels behoorlijk uitgeput maar nog steeds wordt hier zilver, tin, lood en zink gewonnen. Onder erbarmelijke omstandigheden voor de werknemers. Een bezoek aan de mijnen behoort tot de mogelijkheden. Het zilvermuseum in deze stad is zeker een bezoek waard.

We vervolgen onze reis over de Altiplano naar Uyuni. Vanaf dit dorpje worden de meerdaagse excursies over de enorme zoutvlakte Salar de Uyuni gemaakt. Wij gaan 3 dagen met chauffeur en in jeeps op pad om deze overweldigende natuur op ons te laten inwerken. De overnachtingen zijn zeer basic en vanwege de hoogte zal het ’s nachts erg koud zijn.

Na dit koude maar prachtige avontuur stappen we weer in onze campers en rijden over de Altiplano terug naar Chili. Hier wacht ons nog Parque Lauca met zicht op de Parinacota vulkaan.

Daarna dalen we af naar Arica en zeeniveau waar we onze gezamenlijke reis beëindigen. De gehuurde campers worden ingeleverd en we nemen afscheid van degenen die met eigen camper verder reizen. Via Santiago vliegen de andere deelnemers weer terug naar huis.

Een mooi en bijzonder selfdrive avontuur is ten einde!

KAART

REISDATA & PRIJZEN (als je met je eigen camper reist)

REISINFORMATIE: DEZE PAGINA IS NOG ONDER CONSTRUCTIE

 • Reisdata: augustus / oktober 2022
 • Aantal dagen: ca. 40
 • Prijs: volgt binnenkort,- per persoon | uitgaande van 2 personen per equipe
 • Prijs soloreiziger op aanvraag
 • Start- en eindplaats: Arica (Chili)
 • Geschikt voor: camper en 4×4
 • Minimaal 5 equipes (excl. reisbegeleiding)
 • Maximaal 10 equipes (excl. reisbegeleiding)

INCLUSIEF 

 • Alle overnachtingen per camper
 • Nederlandstalige (Spaans sprekende) reisbegeleiding
 • Assistentie van lokale gidsen.
 • Excursies: Islas Ballestas, vlucht over Nasca lijnen, stadsexcursie Cusco, excursie naar Machu Picchu (entree, retour treinticket, 1x busretour en gids), dagtocht over Titicacameer, stadstour halve dag La Paz, 3-daagse jeepexcursie inclusief eenvoudige hotel overnachtingen over Salar de Uyuni,
 • Enkele maaltijden (diner of lunch)
 • Wegenkaarten van de te rijden route
 • Uitgebreid routeboek met o.a. gps coördinaten van de overnachtingsplekken
 • Kennismakingsdag ca. 3 maanden voor vertrek

 

Bijkomende kosten (indicatie) verscheping camper

 • Prijs per camper gebaseerd op 2 personen:volgt binnenkort
 • INCLUSIEF:
  • Verscheping Antwerpen – Zarate (retour)
  • Assistentie bij het ophalen van de camper in Zarate
  • Havenkosten Zarate
  • WA verzekering voor de te bereizen landen
  • Retourvlucht Amsterdam – Buenos Aires ( ca. € 1.000 p.p. | deze kunnen wij voor u regelen)
  • 6 hotelovernachtingen Buenos Aires

NB: de prijs van de verscheping is gerelateerd aan de lengtemeters van uw camper. Bovengenoemde prijs is daarom een indicatie.

NB: Wij kunnen pas begin 2020 de werkelijke prijzen geven voor deze reis. Prijzen zijn nu gebaseerd op het huidige prijsnivo.

EXCLUSIEF

 • Brandstof camper
 • Simkaarten voor mobiele telefoon
 • Eventuele tol- pont en grensgelden
 • Fooien , persoonlijke uitgaven
 • Reis en/of annuleringsverzekeringen
 • Benodigde vaccinaties
 • Drankjes tijdens maaltijden
 • Optionele excursies, entrees Nationale Parken
 • Bijdrage Calamiteitenfonds a € 2,50 per inschrijving
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon


OVERIGE INFORMATIE

 • Internationaal rijbewijs dringend aanbevolen
 • Huisdieren kunnen niet mee op deze reis
 • Er zijn geen visa nodig voor deze reis
 • Hotelovernachtingen, tickets en verlengingen van de reis kunnen bij Condor Travels geregeld worden
 • Uw paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn bij terugkeer in Nederland.
 • Reis en annuleringsverzekering is verplicht bij deelname aan deze reis
 • Voor de verscheping zijn de condities en voorwaarden van de scheepvaartmaatschappij van toepassing
 • We rijden niet in konvooi tenzij de plaatselijke autoriteiten het verplicht stellen
 • De deelnemer aan onze reizen neemt deel aan het verkeer met zijn eigen voertuig volledig op eigen risico en zorgt voor een voertuig dat bij aanvang van de reis in goede conditie is om deze reis te maken
 • De deelnemer aan onze reizen verkeert in voldoende fysieke en mentale conditie om deze reis te kunnen maken
 • Prijzen kunnen wijzigen door koerswijzigingen en/of inflaties

 

Heeft u vragen over deze reis?
Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

REISDATA & PRIJZEN (als u met gehuurde camper reist)

REISINFORMATIE DEZE PAGINA IS NOG ONDER CONSTRUCTIE

• Reisdata: augustus/oktober 2022
• Aantal dagen: ca. 46
• Prijs: volgt ,- per persoon | uitgaande van 2 personen per equipe
• Prijs soloreiziger op aanvraag
• Start- en eindplaats: Santiago (Chili)
• Maximaal 10 equipes (excl. reisbegeleiding)

INCLUSIEF

 • Huurcamper (verzekering, grensdocument, pickup en dropoff kosten)
 • Hotelovernachtingen Santiago
 • Alle overnachtingen per camper
 • Nederlandstalige (Spaans sprekende) reisbegeleiding
 • Assistentie van lokale gidsen.
 • Excursies: Islas Ballestas, vlucht over Nasca lijnen, stadsexcursie Cusco, excursie naar Machu Picchu (entree, retour treinticket, 1x busretour en gids), dagtocht over Titicacameer, stadstour halve dag La Paz, 3-daagse jeepexcursie inclusief eenvoudige hotel overnachtingen over Salar de Uyuni,
 • Enkele maaltijden (diner of lunch)
 • Wegenkaarten van de te rijden route
 • Uitgebreid routeboek met o.a. gps coördinaten van de overnachtingsplekken
 • Kennismakingsdag ca 3 maand voor vertrek

NB: Wij kunnen pas begin 2020 de werkelijke prijzen geven voor deze reis. Prijzen zijn nu gebaseerd op het huidige prijsnivo.

EXCLUSIEF

 • Internationale en binnenlandse vluchten (wij kunnen deze voor u regelen)
 • Brandstof camper
 • Simkaarten voor mobiele telefoon
 • 2e bestuurder
 • Eventuele tol- pont en grensgelden
 • Fooien, persoonlijke uitgaven
 • Reis en/of annuleringsverzekeringen
 • Benodigde vaccinaties
 • Drankjes tijdens maaltijden
 • Optionele excursies, entrees Nationale Parken
 • Bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per inschrijving
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Internationaal rijbewijs dringend aanbevolen
 • Huisdieren kunnen niet mee op deze reis
 • Er zijn geen visa nodig voor deze reis
 • Hotelovernachtingen, tickets en verlengingen van de reis kunnen bij Condor Travels geregeld worden
 • Uw paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn bij terugkeer in Nederland
 • Reis en annuleringsverzekering is verplicht bij deelname aan deze reis
 • Voor de verscheping zijn de condities en voorwaarden van de scheepvaartmaatschappij van toepassing
 • We rijden niet in konvooi tenzij de plaatselijke autoriteiten het verplicht stellen
 • De deelnemer aan onze reizen neemt deel aan het verkeer met zijn eigen voertuig volledig op eigen risico en zorgt voor een voertuig dat bij aanvang van de reis in goede conditie is om deze reis te maken
 • De deelnemer aan onze reizen verkeert in voldoende fysieke en mentale conditie om deze reis te kunnen maken
 • Prijzen kunnen wijzigen door koerswijzigingen en/of inflaties

Heeft u vragen over deze reis?
Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

PRAKTISCH

Deze pagina is nog onder constructie. Niet alle informatie is nog aanwezig. Excuus voor het ongemak.

REIZEN OP HOOGTE
Reizen op hoogte brengt met zich mee dat je geconfronteerd kunt worden met hoogteziekte. Doordat op hoogte de lucht ijler wordt en er per ademhaling minder zuurstof beschikbaar is dan wat wij gewend zijn zal het lichaam zijn best doen zich aan deze situatie aan te passen. Deze acclimatisatie duurt meestal een paar dagen, maar het kan ook enkele weken duren. Je kunt tijdens deze acclimatisatie klachten krijgen zoals hoofdpijn, kortademigheid, misselijkheid en minder goed slapen. Dit is heel in het kort wat hoogteziekte inhoudt.

Reizen op hoogte is niet zonder lichamelijke risico’s. Leeftijd is niet of nauwelijks van invloed op het verkrijgen van hoogteziekte. Dus of je nu 20 of 70 bent het risico is bij 70 jaar niet groter dan bij 20 jaar. Wel kunnen er andere factoren mee spelen die reizen op hoogte risicovoller maken. Heeft u bijvoorbeeld hartproblemen, hoge bloeddruk of diabetes informeer dan bij uw huisarts of u deze reis kunt maken. Maar er zijn ook andere aandoeningen die reizen op hoogte niet altijd mogelijk maken. Twijfelt u? Neem dan altijd contact op met uw huisarts of u deze reis kunt maken.

Ook uw voertuig moet geschikt zijn om op hoogte te kunnen rijden. Wij rijden over een pas van ca. 4.500 m. en verblijven op de altiplano in Boliva enige tijd op ca. 4.000m.

VERSCHEPING CAMPER OF 4X4
Wij verzorgen dat uw camper of 4×4 verscheept wordt.
Uw voertuig kan verscheept worden via het zgn. RoRo systeem (Roll on Roll off) of per container. Voor welk type verscheping wordt gekozen is afhankelijk van de grootte van uw voertuig. Als uw voertuig breder is dan 2.10 m en hoger dan 2.50 m. kan deze alleen per RoRo verscheept worden.

De verscheping vindt plaats vanaf de haven van Antwerpen naar de haven in Zarate nabij Buenos Aires. De overtocht duurt ca. 4 weken en uw camper moet een paar dagen voor vertrek in de haven in Antwerpen aanwezig zijn. De kosten van de overtocht zijn gerelateerd aan de afmetingen van uw voertuig.

Heeft u vragen over deze reis?
Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

NOORD-CHILI EN PERU

SURREALISTISCHE LANDSCHAPPEN, KLEURRIJKE BEVOLKING

BOEK DEZE REIS