Ontdek in Tokio de traditionele wijk Asakusa

Japan camper rondreis traditionele wijk Akasaku in Tokio
japan-2614483_1920
asakusa-2808710_1920

7 OKTOBER 2020

Omdat Tokio zó enorm groot is, besteden we hier aandacht aan de traditionele en sfeervolle wijk Asakusa. Deze wijk kent nog niet veel hoogbouw en u kunt er heerlijk door de straten en steegjes dwalen. Al dwalend op zoek naar typisch Japans eten, leuke souvenirs en mooie bezienswaardigheden. Asakusa is de oudste wijk van Tokio en kent nog veel traditionele invloeden. Hierdoor komen in deze wijk de nodige toeristen. Al met al een aanrader tijdens uw reis door Japan!

 

CULTUUR & HISTORIE
U vindt in Asakusa de bekende Senso-Ji tempel. Via de oude Kaminarimon poort, de officiële ingang, kunt u naar de Senso-Ji tempel wandelen. Deze poort is al meer dan duizend jaar geleden gebouwd! Het is leuk om in de tempel een lot te trekken met een voorspelling van uw toekomstig fortuin. Vanaf het Asakusa Cultural Tourist Information Center heeft u mooi uitzicht over de tempel vanaf het observatiedek.

De nabijgelegen Asakusa altaar, ook wel bekend als Sanja-sama, is bovendien een bezoekje waard. De schrijn is gebouwd gedurende de Edo periode (1603-1867) en het heeft de luchtaanvallen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog overleefd. Het festival voor deze schrijn genaamd ‘Sanja Matsuri’ vindt plaats medio mei. Het wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire festivals in Tokio!

Wenst u tijdens uw verblijf in Asakusa meer te leren over het gebruik van traditionele Japanse drums? In het kleine museum Taikokan, gevestigd boven de Miyamoto Unosuke Nishi Asakusa Store, ontdekt u meer over de historie en het gebruik van deze drums, u mag zelf ook enkele drums uitproberen!

 

ENTERTAINMENT
Rokku is het deel waar diverse pachinko hallen (Japanse casino’s met een enorm lawaai), theaterzalen, bioscopen en barretjes te vinden zijn. Daarnaast is in Asakusa de oude Kamiya bar, opgericht in 1880 en de enige plaats waar ze de speciale drank Denki Bran produceren en aanbieden. U kunt hier een drankje drinken of een flesje Denki Bran als souvenir aanschaffen. Een andere leuke plek om even een kijkje te nemen is het ondergrondse winkelcentrum van Asakusa. HIert treft u verscheidene restaurants, bars en winkeltjes en krijgt u het gevoel alsof de tijd even heeft stil gestaan.

 

NATUUR
Tijdens de kersenbloesem periode is het Sumida park, gelegen aan de Sumida rivier, een aanrader. In augustus is dit park ook de moeite waard, aangezien er dan vuurwerk wordt afgestoken! De tempel Matsuchiyama Shoden ligt hier dichtbij, tevens leuk om te bezoeken.

 

WINKELEN
Rondom de Senso-Ji tempel vindt u in de Nakamisa Street en Shin-Nakamisa Street veel kraampjes en winkeltjes met snuisterijen, waardevolle producten en verschillende vers bereide (Japanse) hapjes.

U kunt voor souvenirs bovendien goed terecht in de Orange Street, Nishi-Sando Street of bekende warenhuizen als Don Quijote of ROX. Voor inspiratie op het gebied van keukenaccessoires raden wij u aan om een wandeling te maken door Kappabashi, dé keuken straat van Tokio. Als u op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig koksmes of servies, dan zult u hier vast en zeker iets vinden!

Met Tailor Made Expeditions maakt u avontuurlijke camperreizen

Een mooie en onvergetelijke ervaring!