NAAR MAROKKO MET DE KERST | 15 DAGEN

REIS MET MAXIMAAL 10 CAMPERS

AANMELDEN REIS-INSPIRATIE-DAGEN NOVEMBER 2022

WAAROM MET EIGEN CAMPER NAAR MAROKKO REIZEN?

Wil je er rond de kerstdagen even helemaal tussenuit? Dan is deze camperreis daar heel geschikt voor. Want na de overtocht met de ferry vanuit Spanje komt je direct in een geheel andere wereld terecht.

De souks met zijn geuren en labyrint aan winkeltjes, de vele karren met ezeltjes, het hoge Atlas gebergte, de kashba’s en de grote diversiteit in landschappen maken Marokko een prachtige bestemming om er even écht helemaal tussenuit te zijn.

Deze reis wordt gemaakt in een klein reisgezelschap met zowel eigen als gehuurde campers. De prijs van de huurcamper is afhankelijk van beschikbaarheid. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

KONINGSSTAD MARRAKECH

Deze rondreis met eigen camper door Marokko start in Marrakech. Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko. Het heeft een prachtige grote Medina en misschien is er ’s avonds al wel tijd om het beroemde Jemaa El Fna plein te bezoeken!

De volgende dag maken we eerst een leuke stadswandeling  door Marrakech met een lokale gids langs diverse bezienswaardigheden. Zo dwalen we ook door de Medina met een labyrint aan winkeltjes. Ze zijn vaak ingedeeld naar gelang hun koopwaar zoals tapijten, specerijen, textiel, tenten en muziekinstrumenten en je kunt er compleet verdwalen.

In de middag ben je vrij en nemen degenen die een camper gehuurd hebben deze in ontvangst.

 

MET DE CAMPER DOOR DE HOGE ATLAS

Op onze eerste echte rijdag rijden we direct al door de Hoge Atlas. Het Atlasgebergte is de langste bergketen van Noord-Afrika en loopt diagonaal door het land. In de door Berbers bewoonde valleien lijkt onze eigen bekende wereld mijlen ver weg. Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Marokko en de meesten verdienen hun brood als geitenhoeder en schapenfokker. De Hoge Atlas heeft de hoogste berg van Noord-Afrika, de Jebel Toubkal (4167 m). De route is bochtig en er wordt direct al het nodige van je rij ervaringen gevraagd!

 

RIJDEN DOOR DE VALLEI VAN DE 1000 KASHBA’S

Tijdens onze reis op weg naar Zagora bezoeken we ‘de vallei van de 1000 kashba’s’. In de zuidelijke valleien tref je in de palmoases ksours en kashba’s aan. Deze versterkte stammendorpen en burchten zijn unieke lokale bouwwerken, gemaakt van leem en prachtig versierd met reliëfs of schilderingen. Bij Zagora kun je kennis maken met de woestijn en kun je aan de rand ervan overnachten onder een prachtige sterrenhemel.

 

ROUTE LANGS DE ATLANTISCHE OCEAAN

We rijden via afwisselende routes waar onderweg veel te zien is naar de Atlantische kust. Hier doen  we sfeervolle steden en stadjes aan als Sidi Ifni, Agadir en Essaouirra. Via de uitlopers van de Anti Atlas en door vruchtbare valleien maken we een “lus” door het binnenland langs Tafraoute en Taroudant met zijn mooie stadsmuren. Beide liggen op meer dan 1.000m. hoogte. Vanuit Essaouirra rijden we weer terug naar onze startplaats van deze reis Marrakech. Na een laatste overnachting op deze prettige camping is deze reis ten einde gekomen en nemen we afscheid van elkaar.

 

REISSCHEMA NAAR MAROKKO MET DE KERST

DAG NAAR ACTIVITEIT
1 Marrakech aankomst
briefing en welkomstborrel*
2 Marrakech Stadswandeling in Marrakech (halve dag)*
vrije middag
3 Ait Benhaddou reisdag
4 Zagora Wandeling met gids door kasbah*, reisdag
5 Zagora Vrije dag, optionele excursie 4×4 of dromedaris, diner*
6 Tata reisdag
7 Icht reisdag
8 Sidi Ifni reisdag
9 Tafraoute reisdag
10 Tafraoute vrije dag
11 Taroudant Reisdag met diner*
12 Essaouira reisdag
13 Essaouira vrije dag
14 Marrakech reisdag, eind diner
15 Marrakech vertrek

 

* inclusief in het programma

KAART NAAR MAROKKO MET DE EIGEN CAMPER

Met-de-huurcamper-naar-Marokko tme

DATA & PRIJZEN NAAR MAROKKO MET DE EIGEN CAMPER

REISINFORMATIE

 • Reisdata: 24 december 2022 t/m 7 januari 2023
 • Aantal dagen: 15
 • Prijs per persoon: € 1.095,- | uitgaande van een eigen camper met 2 personen
 • Prijs huurcamper op aanvraag afhankelijk van beschikbaarheid
 • Startplaats: Marrakech (Marokko)
 • Eindplaats: Marrakech (Marokko)
 • Reis met eigen camper
 • Aantal kilometers: ca. 1.800
 • Maximaal 10 equipes (excl. reisbegeleiding)


INCLUSIEF

 

 • Alle overnachtingen conform programma
 • Maaltijden en excursies conform programma
 • Deskundige Nederlandse reisbegeleiding 
 • Gedetailleerd routeboek
 • Wegenkaart van Marokko
 • Informatiemiddag ca. 6 weken voor vertrek


EXCLUSIEF

 • Ferry Spanje-Marokko
 • Brandstof voertuig
 • Parkeergelden, tolkosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Maaltijden, drankjes en optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verplichte bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht
 • Wij raden aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten dit kan via deze link.
 • Wij zijn lid van de SGR, het Calamiteitenfonds en de VVKR


Heeft u vragen over deze reis?

Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

VEELGESTELDE VRAGEN NAAR MAROKKO MET DE EIGEN CAMPER

Waar overnachten we?

Tijdens deze camperreis door Marokko overnachten we meestal op een camping maar we overnachten ook een aantal keren in de vrije natuur op een camperplaats of op de parkeerplaats van een hotel. Campings in Marokko zijn van een andere kwaliteit dan de campings die wij in West-Europa zijn gewend. 

Hoeveel km's rijden we per dag?

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld ongeveer 200 km per dag. Soms zijn er ook dagen dat we slechts 70 km rijden als er bijvoorbeeld het nodige te zien/doen is onderweg. Er zal een enkele keer ook een dag bijzitten dat we meer dan 300 km rijden.

Heb ik een visum nodig voor deze reis?

Nee, u heeft voor deze reis naar Marokko geen visum nodig.

Een paspoort is vereist. Deze moet nog 90 dagen geldig zijn na de uitreisdatum uit Marokko (bron: consulaat Marokko in Amsterdam).

Heb ik vaccinaties nodig voor deze reis?

Er zijn geen specifieke vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen. Informeer bij uw huisarts of GGD naar de actuele informatie of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl.

Heb ik een navigatiesysteem nodig voor deze reis?

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Qua navigatiesysteem gaat onze voorkeur gaat uit naar een Garmin waar een microsd kaartje in geplaatst kan worden. Tegenwoordig zijn er ook diverse offline apps te downloaden op je smartphone of tablet waarmee je prima kunt navigeren.

Waar vind ik praktische informatie over Marokko?

Tijdens onze kennismakingsmiddag, die ca. 6 weken voor aanvang van de reis zal plaats vinden, zullen wij u voorzien van de benodigde praktische informatie voor deze reis. Deze informatie staat ook vermeld in ons uitgebreide routeboek welke u die middag zult ontvangen. 

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over Marokko op de website van de ANWB doornemen. 

Heeft u vragen over deze reis?
Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

NAAR MAROKKO MET DE KERST:

kennismaking met een compleet andere wereld!

BOEK DEZE REIS