EEN REIS DOOR MAROKKO PER HUURCAMPER | 15 DAGEN

REIS MET MAXIMAAL 10 CAMPERS

AANMELDEN REIS-INSPIRATIE-DAGEN NOVEMBER 2022

WAAROM EEN RONDREIS DOOR MAROKKO MAKEN MET EEN HUURCAMPER?

 

Wil je er even helemaal tussenuit? Marokko is een land wat op ongeveer 4 uur vliegen hiervandaan ligt en waar je direct in een geheel andere wereld terecht komt.

De souks met zijn geuren en labyrint aan winkeltjes, de vele karren met ezeltjes, het hoge Atlas gebergte, de kashba’s en de grote diversiteit in landschappen maken Marokko een bestemming om er écht helemaal uit te zijn.

Deze reis wordt gemaakt in een klein reisgezelschap met gehuurde en eigen campers. Heb je geen camper maar vind je het wel leuk om zo rond te reizen of misschien overweeg je om er één te kopen maar wil je een camper eerst wel eens uitproberen? Dan sla je twee vliegen in één klap. Een camper uitproberen en een leuke rondreis!

Ben je wél in het bezit van een eigen camper? Ook dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze reis.

KONINGSSTAD MARRAKECH

Deze rondreis door Marokko start in Marrakech. Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko. Het heeft een prachtige grote Medina en misschien is er ’s avonds al wel tijd om het beroemde Jemaa El Fna plein te bezoeken!

De volgende dag maken we eerst een leuke stadswandeling  door Marrakech met een lokale gids langs diverse bezienswaardigheden. Zo dwalen we ook door de Medina met een labyrint aan winkeltjes. Ze zijn vaak ingedeeld naar gelang hun koopwaar zoals tapijten, specerijen, textiel, tenten en muziekinstrumenten en je kunt er compleet verdwalen.

In de middag nemen we de campers in ontvangst en is er tijd om je spullen rustig in de camper op te bergen en je voor te bereiden op de rit van morgen.

MET DE CAMPER DOOR DE HOGE ATLAS

Op onze eerste echte rijdag rijden we direct al door de Hoge Atlas. Het Atlasgebergte is de langste bergketen van Noord-Afrika en loopt diagonaal door het land. In de door Berbers bewoonde valleien lijkt onze eigen bekende wereld mijlen ver weg. Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Marokko en de meesten verdienen hun brood als geitenhoeder en schapenfokker. De Hoge Atlas heeft de hoogste berg van Noord-Afrika, de Jebel Toubkal (4167 m). De route is bochtig en er wordt direct al het nodige van je rij ervaringen gevraagd!

VALLEI VAN DE 1000 KASHBA’S

Tijdens onze reis op weg naar Zagora bezoeken we ‘de vallei van de 1000 kashba’s’. In de zuidelijke valleien tref je in de palmoases ksours en kashba’s aan. Deze versterkte stammendorpen en burchten zijn unieke lokale bouwwerken, gemaakt van leem en prachtig versierd met reliëfs of schilderingen. Bij Zagora kun je kennis maken met de woestijn en kun je aan de rand ervan overnachten onder een prachtige sterrenhemel.

ROUTE LANGS DE ATLANTISCHE OCEAAN

We rijden via afwisselende routes waar onderweg veel te zien is naar de Atlantische kust. Hier doen  we sfeervolle steden en stadjes aan als Sidi Ifni, Agadir en Essaouirra. Via de uitlopers van de Anti Atlas en door vruchtbare valleien maken we een “lus” door het binnenland langs Tafraoute en Taroudant met zijn mooie stadsmuren. Beide liggen op meer dan 1.000m. hoogte. Vanuit Essaouirra rijden we weer terug naar onze startplaats van deze reis Marrakech. Na een laatste overnachting op deze prettige camping moeten we de huurcampers al weer inleveren en is deze reis door Marokko ten einde!

REISSCHEMA MAROKKO MET HUURCAMPER

DAG NAAR ACTIVITEIT
1 Marrakech internationale vlucht
briefing en welkomstborrel*
2 Marrakech Stadswandeling in Marrakech (halve dag)*
camper in ontvangst nemen
3 Ait Benhaddou reisdag
4 Zagora Wandeling met gids door kasbah*, reisdag
5 Zagora Vrije dag, optionele excursie 4×4 of dromedaris, diner*
6 Tata reisdag
7 Icht reisdag
8 Sidi Ifni reisdag
9 Tafraoute reisdag
10 Tafraoute vrije dag
11 Taroudant Reisdag met diner*
12 Essaouira reisdag
13 Essaouira vrije dag
14 Marrakech reisdag
15 Amsterdam inleveren camper
internationale vlucht

 

* inclusief in het programma

KAART RONDREIS MAROKKO MET DE HUURCAMPER

Met-de-huurcamper-naar-Marokko tme

DATA & PRIJZEN RONDREIS MAROKKO MET DE HUURCAMPER

REISINFORMATIE

 • Reisdata: 24 december 2022 t/m 7 januari 2023
 • Aantal dagen: 15
 • Prijs per persoon: € 1.095,- | uitgaande van een reis met 2 personen excl. prijs huurcamper
 • Prijs huurcamper op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid
 • Startplaats: Marrakech (Marokko)
 • Eindplaats: Marrakech (Marokko)
 • Reis met gehuurde of eigen camper
 • Aantal kilometers: ca. 1.800
 • Maximaal 10 equipes (excl. reisbegeleiding)


INCLUSIEF

 • 14 dagen huur camper
 • Alle overnachtingen conform programma
 • Maaltijden en excursies conform programma
 • Transfer van/naar luchthaven
 • Deskundige Nederlandse reisbegeleiding 
 • Gedetailleerd routeboek
 • Wegenkaart van Marokko
 • Informatiemiddag ca. 6 weken voor vertrek


EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten (deze kunnen wij voor u regelen)
 • Brandstof voertuig
 • Parkeergelden, tolkosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Maaltijden, drankjes en optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verplichte bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht
 • Wij raden aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten dit kan via deze link.
 • Wij zijn lid van de SGR, het Calamiteitenfonds en de VVKR


Heeft u vragen over deze reis?

Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

HUURCAMPERS VOOR RONDREIS MAROKKO

Er zijn verschillende camper modellen te huur. Voor de genoemde prijs zijn wij uitgegaan van de hierboven getoonde modellen. Mocht u met een andere camper de reis willen maken dan kijken wij op het moment van boeking wat uw wensen zijn en of het gewenste model nog beschikbaar is.


Heeft u vragen over deze reis?

Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

VEELGESTELDE VRAGEN MAROKKO PER HUURCAMPER

Waar overnachten we?

Tijdens deze camperreis door Marokko overnachten we meestal op een camping maar we overnachten ook een aantal keren in de vrije natuur op een camperplaats of op de parkeerplaats van een hotel. Campings in Marokko zijn van een andere kwaliteit dan de campings die wij in West-Europa zijn gewend. 

Hoeveel km's rijden we per dag?

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld ongeveer 200 km per dag. Soms zijn er ook dagen dat we slechts 70 km rijden als er bijvoorbeeld het nodige te zien/doen is onderweg. Er zal een enkele keer ook een dag bijzitten dat we meer dan 300 km rijden.

Heb ik een visum nodig voor deze reis?

Nee, u heeft voor deze reis naar Marokko geen visum nodig.

Een paspoort is vereist. Deze moet nog 90 dagen geldig zijn na de uitreisdatum uit Marokko (bron: consulaat Marokko in Amsterdam).

Heb ik vaccinaties nodig voor deze reis?

Er zijn geen specifieke vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen. Informeer bij uw huisarts of GGD naar de actuele informatie of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl.

Heb ik een navigatiesysteem nodig voor deze reis?

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Qua navigatiesysteem gaat onze voorkeur gaat uit naar een Garmin waar een microsd kaartje in geplaatst kan worden. Tegenwoordig zijn er ook diverse offline apps te downloaden op je smartphone of tablet waarmee je prima kunt navigeren.

Waar vind ik praktische informatie over Marokko?

Tijdens onze kennismakingsmiddag, die ca. 6 weken voor aanvang van de reis zal plaats vinden, zullen wij u voorzien van de benodigde praktische informatie voor deze reis. Deze informatie staat ook vermeld in ons uitgebreide routeboek welke u die middag zult ontvangen. 

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over Marokko op de website van de ANWB doornemen. 

Heeft u vragen over deze reis?
Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

RONDREIS MAROKKO MET EEN HUURCAMPER:

kennismaking met een compleet andere wereld!

BOEK DEZE REIS