Camperreis Proef Marokko

Kleinschalig en flexibel!

Op pad met maximaal 10 campers*

Boek deze reis

CAMPERREIS PROEF MAROKKO

KENNISMAKING MET EEN ANDERE WERELD!

GEGARANDEERD VERTREK!

Onze Proef Marokko camperreis laat u in 24 dagen veel verschillende delen van Marokko zien. We reizen door de Hoge Atlas, door de imposante Todra- en Dadeskloof, langs palmoases, door de “vallei van de 1000 kashba’s” en we ervaren de rode zandduinen bij Merzouga. Ook bezoeken we een aantal koningssteden. Kortom we laten u kennismaken met deze hele andere wereld!

Route

 • 24 dagen
 • ca. 2.900 km

Hoogtepunten

✓ Het Rifgebergte en de Hoge Atlas
✓ De woestijn
✓ Kennismaking met de Koningssteden Marrakech en Fez
✓ Grote afwisseling in landschappen
✓ Prachtige routes om te rijden

CAMPER REIS-Proef-Marokko 24-dagen | TME

Foto impressie

MAXIMAAL 10 CAMPERS

Kleinschalig & flexibel

INDIVIDUEEL EN TOCH SAMEN

Overdag ga je je eigen gang

Financiële zekerheid

SGR garantie, Calamiteitenfonds en VVKR

Reisdata & prijs

 • Reisdata: 5 februari t/m 28 februari 2025 | VOL!
 • Prijs per persoon: € 1.695,- bij 2 personen per equipe
 • Prijs soloreiziger: € 2.535,-
 • 24 dagen
 • Startplaats Tarifa (zuid-Spanje)
 • Eindplaats Algeciras (zuid-Spanje)
 • Geschikt voor camper, caravan en vouwwagen
 • Ongeveer 2.900 km
 • Maximaal 10 campers!

INCLUSIEF

 • Ferry Algeciras – Tanger Med (retour) | prijswijzigingen voorbehouden | campers tot 10m. | voor auto met caravan geldt een toeslag
 • Alle overnachtingen conform programma
 • 7 excursies en 4 maaltijden
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Gedetailleerd routeboek
 • Wegenkaart van Marokko
 • Informatiemiddag ca. 6 weken voor vertrek

EXCLUSIEF

 • Brandstof voertuig
 • Parkeergelden, grens- en tolkosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Maaltijden, drankjes en optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verplichte bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht.
 • Wij adviseren een goede annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Wij verwachten dat uw voertuig in uitstekende technische staat is als u deelneemt aan deze reis.
 • Huisdieren mogen mee tijdens deze reis
 • Wij zijn lid van de SGR en het Calamiteitenfonds

DAG 1 T/M 6

We starten deze reis op de camping in Tarifa in Zuid-Spanje. De volgende dag varen we over naar Marokko. Zodra u aankomt in Marokko wordt u direct ondergedompeld in een compleet andere cultuur!

De eerste dag kunt u in Chefchaouen wennen aan de Noord-Afrikaanse- en Marokkaanse cultuur. We maken in de ochtend een wandelexcursie door Chefchaouen met een gids. De dag daarna gaan we op pad naar Fez, één van de koningssteden. We rijden een mooie slingerende route door het Rifgebergte. Fez bezoeken we samen met een gids. Zo zien we o.a. de oudste  Medina van Marokko welke al in 809 is gesticht. De reis gaat verder door de Midden en Hoge Atlas.

Marokko Fez | TME camperreis

DAG 7 T/M 13

Al rijdend over de hoogvlakte van de Midden-Atlas ziet u in de verte de met sneeuw bedekte toppen van de Hoge Atlas. U rijdt van een overwegend groene regio naar de droge woestijnachtige streek. We slaan ons bivak op vlakbij de ‘wandelende’ zandduinen van Erg Chebbi bij Merzouga. U rijdt door verschillende woestijnen en het is een geweldige belevenis om onder de, hier meestal, zeer heldere sterrenhemel te overnachten.

Vervolgens maakt u kennis met de eerste palmoases en de adembenemende Todra- en Dadeskloof. U trekt verder zuidwaarts en rijdt door “de vallei van de 1000 kashba’s”.

Marokko | Dadeskloof | TME camperreis

DAG 14 T/M 24

Via de Hoge Atlas rijdt u naar de  koningsstad Marrakech. We bezoeken o.a. de Graven van de Saadiers en het Bahia-paleis. Na de excursie heeft u nog de tijd om deze mooie stad zelf te verkennen.

Vervolgens rijden we naar de spectaculaire Cascades d’Ouzoud. Een waterval die 150 meter naar beneden stort en bijzonder mooi is om te zien. We wandelen naar de voet van de waterval. Daarna reizen we verder naar de heilige stad Meknes, ook één van de vier koningssteden. De reis gaat daarna langs de beroemde opgravingen van de Romeinse stad Volubilis en het gemoedelijke en heilige stadje Moulay Idriss.

Er zitten dan 3 intensieve weken op waarin u héél veel heeft gezien én gedaan. Eenmaal op de ferry naar Spanje nemen we afscheid van elkaar en hopen we dat u terugkijkt op een mooie en bijzondere reis!

Marokko: kopen op de markt | TME camperreis

Klanten aan het woord

Onze reisbegeleiders

Ervaren en betrokken

Avontuurlijke bestemmingen

Rijden niet in konvooi

Kleinschalige camperreis

Géén jeu de boules

Veelgestelde vragen

Wij reizen met maximaal 10 campers. Compact en flexibel dus!

* We behouden ons het recht voor om bij uitzondering met 11 campers te reizen. 

Heel vaak krijgen wij de vraag of we dan net zo reizen als het welbekende tv programma we-zijn-er-bijna. En laten we dat nou vooral niet doen! Er zijn vele manieren om samen op pad te gaan en wij doen dat anders. Wij vinden het belangrijk dat u overdag lekker uw eigen gang kunt gaan. We gaan dus niet “over-organiseren”.  

Wij organiseren ook geen happy hour, quiz of jeu de boules op de overnachtingsplaats. We houden, als dat nodig is, een briefing (met de hele groep) over de voortgang van de reis. Ons streven is om niet dagelijks een briefing te houden zodat u niet elke dag de verplichting heeft om op een bepaalde tijd op de overnachtingsplaats te moeten zijn.

Samen met elkaar borrelen en vertellen wat je onderweg allemaal hebt gezien en meegemaakt, elkaar helpen of samen uit eten gaan, het ontstaat spontaan vanuit de groep en gebeurt met regelmaat. 

Jazeker. Het is juist de bedoeling om overdag lekker op pad te gaan zoals u dat ook zou doen als u zelf op pad gaat. Vertrekken zo laat (of vroeg) als u wilt, bezienswaardigheden onderweg wel of niet gaan zien en koffie-, lunch- of thee pauzes houden wanneer het u uitkomt.

Zo zijn we samen op pad maar beleef en maakt u toch ook uw eigen reiservaring!

Onze deelnemers zijn meestal mensen die al heel veel, op eigen houtje, hebben rondgetrokken met de camper. Mensen die geen reisorganisatie nodig hebben om een mooie reis te maken. Maar…. ze hebben ook gemerkt dat reizen met anderen ook veel kan brengen zoals gezelschap van medereizigers, meer zien dan wanneer u zelf de reis zou maken, niet op zoek hoeven naar een overnachtingsplek en daardoor overdag meer tijd overhouden om te genieten van wat er op uw pad komt. En mocht u bijvoorbeeld met een lekke band langs de weg staan, dan zijn er, naast de reisbegeleiders, ook medereizigers die u dan kunnen helpen! 

Uit onze reizen zijn al diverse reismaatjes en vriendschappen ontstaan. Vanwege de lengte van onze reizen zijn de meeste deelnemers 60 en 70 plus.

We rijden nooit in konvooi tenzij de autoriteiten van een land ons dat verplichten of als het beter zou zijn voor onze veiligheid. Tijdens deze Marokko reis hoeven we niet in konvooi te rijden.

Tijdens deze camperreis door Marokko overnachten we meestal op een camping maar we overnachten ook een aantal keren in de vrije natuur, op een camperplaats of op de parkeerplaats van een hotel.

Campings in Marokko zijn van een heel andere kwaliteit dan de campings die wij in West-Europa gewend zijn. Ze hebben eenvoudig sanitair wat in onze ogen niet altijd even schoon is. Het is daarom fijn als u een toilet aan boord heeft waar u gebruik van kunt maken. 

Nee, u heeft voor deze reis naar Marokko geen visum nodig.

Een paspoort is vereist. Deze moet nog 90 dagen geldig zijn na de uitreisdatum uit Marokko (bron: consulaat Marokko in Amsterdam).

Er zijn geen specifieke vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen. Informeer bij uw huisarts of GGD naar de actuele informatie of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl.

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Sommige campers hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Heeft u dat niet of kunt u hierop niet de kaarten van het desbetreffende land downloaden dan kunt u een Garmin of Tomtom aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende offline apps te gebruiken zoals google maps of maps.me waarmee u prima kunt navigeren.

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld ongeveer 200 km per dag. Soms zijn er ook dagen dat we slechts 70 km rijden als er bijvoorbeeld het nodige te zien/te doen is onderweg. Er zal een enkele keer ook een dag bij zitten dat we meer dan 300 km rijden.

Deze reis kan met de gemiddelde camper of combinatie van auto met caravan gemaakt worden.

Uw huisdier meenemen op deze reis is toegestaan. Deze moet wel zijn aangelijnd en mag geen overlast veroorzaken voor de medereizigers. Echter vanwege de vaak hoge temperaturen in Marokko én de Islamitische cultuur (waarbij een hond/kat als onrein wordt beschouwd) raden we aan goed te overdenken of u uw huisdier op deze reis wel mee moet nemen. Huisdieren kunnen nooit mee tijdens excursies of diners.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw huisdier de benodigde inentingen en documenten heeft voor deze reis. Eventuele kosten voor uw huisdier op de overnachtingsplaats komen voor uw eigen rekening.

 Elk land heeft regels voor invoer van huisdieren. Op https://www.licg.nl is actuele informatie te vinden over huisdieren op vakantie.

Wij houden voor al onze reizen ca. 6 weken voor de start van de reis een zgn. kennismakingsmiddag (of ochtend).

Tijdens deze kennismakingsmiddag maakt u kennis met de andere deelnemers en met de reisbegeleiders van de reis. Wij vertellen u dan (middels een presentatie) de nodige ins en outs die van belang zijn voor de reis. Tevens ontvangt u tijdens die middag (of ochtend) een uitgebreid routeboek én een wegenkaart.

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over Marokko op de website van de ANWB doornemen.

Marokko praktische informatie

Kijk ook eens bij onze andere avontuurlijke reizen

Individueel en toch samen op reis!