Mag mijn hond mee naar Marokko?

Kan mijn hond mee tijdens een camperreis naar Marokko?

3 DECEMBER 2020

Mag en kan mijn hond (of kat) mee met jullie camperreis naar Marokko?

 

ISLAMITISCHE CULTUUR

In Marokko is er sprake van een Islamitische cultuur. In deze cultuur worden honden ( en katten) als onrein beschouwd. Dit betekent dat uw hond niet wordt toegelaten in restaurants, niet mee mag tijdens excursies en ook niet op iedere camping de gelegenheid heeft om in alle vrijheid te worden uitgelaten.

 

Het meenemen van een hond ( of kat) is echter niet verboden, en we merken dat honden soms al iets meer geaccepteerd worden door de lokale bevolking. U kunt dus zeker samen met uw hond (of kat) deelnemen aan een camperreis naar Marokko.

 

WARMTE & HOGE TEMPERATUREN

Een andere belangrijke factor is de temperatuur. In Marokko zijn de temperaturen in bepaalde delen van het land het gehele jaar door vrij hoog. Het is daarom van groot belang dat  uw hond voldoende koel kan blijven als hij/zij in de camper moet achterblijven. Beschikt u niet over deze faciliteiten? Dan is het te overwegen dat, als u samen reist, 1 van beiden achter blijft om op de hond (of kat) te passen. Ook is het goed om u af te vragen of het voor uw hond (of kat) wel prettig is om mee te gaan naar een behoorlijk warme bestemming als zij daar misschien niet goed tegen kan?

 

Tot slot is het van belang om te weten dat u zelf geheel verantwoordelijk bent voor uw huisdier én voor de benodigde reispapieren en/of inentingen. Uw huisdier mag verder geen overlast veroorzaken en dient ten alle tijden aangelijnd te zijn. Eventuele extra kosten op de overnachtingsplaats voor uw huisdier zijn voor uw eigen rekening.

 

SAMEN MET UW HUISDIER OP AVONTUUR!

Uw huisdier mag dus mee tijdens de camperreis naar Marokko. Wel dient u er rekening mee te houden dat er ook zwerfhonden zijn in Marokko en dat deze logischerwijs niet zijn  ingeënt. Wij adviseren u om voorafgaand aan de reis al goed te informeren wat de regels zijn van het land dat u bezoekt. Actuele informatie over het meenemen van een gezelschapsdier op vakantie vindt u op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).

Met Tailor Made Expeditions maakt u avontuurlijke camperreizen

Een mooie en onvergetelijke ervaring!