NOORD-CHILI & ARGENTINIE | 35 DAGEN

AVONTUURLIJKE CAMPERREIS

ONLINE REIS-INSPIRATIE-DAGEN 28 EN 29 NOVEMBER

INFORMATIE

Deze reis gaat door het noorden van Chili en Argentinië. Dit is een regio welke nog door weinig toeristen wordt bezocht. Je krijgt tijdens deze reis een goede indruk van de desolate en geërodeerde landschappen, de woestijn, de zoutvlaktes, canyons en landschappen met cactussen.

In Chili rijd je over de beroemde Panamericana, langs de Stille Oceaan en door de Atacama woestijn. We hopen dat we aan het begin van de reis  kunnen genieten van de bloeiende woestijn. Elk jaar komt rond eind augustus, begin september de woestijn tot leven. We bezoeken ook een sterrenwachtersstation en diverse keren staan we aan de kust.

Na een bezoek in het uiterste noorden aan Parc Lauca en de Salar de Surire gaan we naar de El Tatio geisers. Bij San Pedro De Atacama rijd je langs uitgestrekte zoutvlaktes. Het bijzonder geërodeerde landschap bij Talampaya is zinderend! Natuurlijk proeven we deze reis ook van de uitstekende wijnen die ze hier maken.

Alsof dat alles nog niet genoeg is steek je tijdens deze reis twee keer het Andes gebergte over waarvan één maal  over  ruim 4.700m!

Een bijzonder avontuur. Gaat u met ons mee?

ROUTE

ELQUI VALLEI

In de elqui vallei worden de druiven voor de Pisco verbouwd, de nationale drank van Chili. Je rijdt niet alleen tussen de wijngaarden door maar ook langs de velden met fruitbomen. Vicuna is een dorpje met vriendelijke uitstraling. Vlak bij dit plaatsje staat de fabriek van Capel, één van de grote pisco producenten. Leuk om te bezoeken. Je kunt ook naar een sterrenwachtweerstation.

ATACAMA WOESTIJN

De Atacama woestijn is de droogste woestijn ter wereld die zich ruim 1.000 km lang uitstrekt tot aan de grens met Peru. De woestijn is hier vooral rotsachtig en zeer grillig. Met regelmaat is de kust te zien. Je vervolgt de route over de Panamericana. De kustlijn wordt steeds ruiger en de woestijn bestaat steeds meer uit zand. Je zult zien dat de kleuren en de enorme uitgestrektheid van het landschap zeer imponerend zullen zijn.

SAN PEDRO DE ATACAMA

In San Pedro de Atacama heeft u de gelegenheid om de schitterde omgeving te verkennen. De vallei van de maan en de zoutvlaktes spreken tot de verbeelding. Van hieruit kunt u ook nog de El Tatio geisers bezoeken of een meerdaagse excursie maken naar de grote zoutvlakte Salar de Uyuni in Bolivia. In de buurt van Calama kunt u een bezoek brengen aan de grootste open kopermijn ter wereld genaamd Chuquicamata.

OVER DE ANDES

U verlaat Argentinië door de Andes over te steken over een pas van ruim 4.600 m. de Paso de Jama. Onderweg heeft u kans op het zien van vicuña’s en flamingo’s. Het landschap doet door zijn hoogte en kaalheid vaak surrealistisch aan.

SALTA

Salta is één van de belangrijkste steden van het noordwesten van Argentinië. Salta wordt liefkozend de ‘mooie dame’ genoemd en ook het klimaat is heerlijk, daar het namelijk altijd lente is. Vanuit Salta kunt u naar het plaatsje Purmamarca rijden. Purmamarca is gelegen in de beroemde Humahuaca vallei. De Quabrada de Humahuaca is een schitterend natuurgebied, met onder andere de diepe kloof van het Altiplano (Hoog Plateau) die gevormd is door jaren van wind en regen. In Purmamarca heeft u een prachtig uitzicht op de Cerro de los SieteColores (de Heuvel van de Zeven Kleuren) en kunt u de kleurrijke Indianenmarkt bezoeken.

QUEBRADA DE LAS FLECHAS EN NATIONAAL PARK LOS CORDONES

In de omgeving van Cachi zijn de rotsen zodanig uitgesleten dat ze volgens de indianen op pijlpunten leken. Het lijkt wel of de rotsen zijn opgepakt, een kwart slag gedraaid en weer teruggelegd op aarde. Dit wordt de Quebrada de las Flechas genoemd oftewel de kloof van de pijlen.

Cafayate is een plaats die bekend staat om zijn goede witte wijnen die hier verbouwd en geproduceerd worden. Als u verder rijdt naar Salta rijdt u door het nationale park Los Cordones

Een gebied met vele zuilcactussen, die tot wel 8m hoog kunnen worden.

TALAMPAYA

Dit park is één van de zeven UNESCO World Heritage Sites in Argentinië. Deze roodgekleurde canyon is door winderosie uitgesleten en heeft prachtige vormen. Er zijn hier resten van dinosaurussen gevonden. Er heerst een droog woestijnklimaat wat een speciale flora en fauna met zich meebrengt. U bevindt zich hier op ongeveer 1.300 meter boven zeeniveau. Zuidelijk van Talampaya ligt nog een ander park met mooie geërodeerde rotsformaties nl. Parque ProvincialIschigualasto.

REISSCHEMA

DAG NAAR OPMERKING
1 vertrek Amsterdam Internationale vlucht
2 Santiago transfer, hotel, diner*
3 Santiago stadstour met Nederlandse gids*
hotel overnachting*
4 San Esteban Ophalen huurcamper*
5 Los Vilos reisdag
6 Vicuna reisdag
7 Punta Choros reisdag
8 NP Llanos nog naar Huaca of al eerder??
9 Pan de Azucar via kustweg
10 nabij Observatorio cerro paranal reisdag
11 noord van Antofagasta bezoek aan sterrenwachtersstation*
12 Iquique reisdag
13 Isluga / Colchane naar NP Isluga
14 Putre via Salar de Surire naar NP Lauca
15 Arica Korte rijdag
16 omgeving Pozo Almonte reisdag
17 Calama via ruta 5 naar Calama
18 Caspana richting El Tatio geisers
19 San Pedro de Atacama s morgens vroeg El Tatio geisers
20 San Pedro de Atacama o.a. vallei van de maan, zoutvlakte
21 Susques of Tilcara over de Paso de Jama, grensovergang
22 Salta langs berg met 7 kleuren bij Purmamarca
23 Salta stadsbezoek
24 Cachi weer over 3800m., diner*
25 Cafayate door Quebrada de las Flechas
26 Cafayate bezoek bodega*
27 Belen rijden over ruta 40
28 Villa Union/Talampaya reisdag
29 NP Ischigualasto door NP Talampaya*
30 San Agustin de Valle Fertil op eigen gelegenheid door NP Ischigualasto
31 Mendoza reisdag
32 Uspallata het Andes gebergte in rijden, puente del Inca
33 San Esteban grensovergang, einddiner*
34 Santiago camper inleveren
transfer naar luchthaven
Internationale vlucht
35 aankomst Amsterdam
 

KAART

DATA & PRIJZEN

REISINFORMATIE

 • Reisdata : nog niet bekend
 • Aantal dagen: 35
 • Prijs per persoon : vanaf € 5.195,- per persoon, uitgaande van 2 personen per equipe
 • Prijs solo-reiziger: op aanvraag
 • Startplaats: Santiago (Chili)
 • Eindplaats: Santiago (Chili)
 • Aantal kilometers: ca. 6.500 km
 • Geschikt voor: camper
 • Minimaal 5 equipes (excl. reisbegeleiding)
 • Maximaal 10 equipes (excl. reisbegeleiding)


INCLUSIEF

 • 31 dagen huurcamper Patagonia single cabin 4wd
 • 2 hotelovernachtingen en transfers
 • Alle camper overnachtingen volgens programma
 • Maaltijden en excursies conform programma
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding | Caroline Bier
 • Routeboek met GPS coördinaten van de overnachtingsplaatsen.
 • Wegenkaarten van de te rijden route.
 • Informatiemiddag deelnemers ca. 6 weken voor vertrek.


EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten ca. € 1.000 per persoon (kan door TME geregeld worden)
 • Brandstofkosten huurcamper
 • Parkeergelden, tolkosten en overige camper gerelateerde kosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Maaltijden, drankjes en optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking


OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht
 • Er is geen visum nodig voor deze reis wel een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na uitreis uit Chili
 • De internationale vluchten kunnen door TME worden geregeld

PRAKTISCH

HUURCAMPERS
Deze reis wordt gemaakt met gehuurde campers.  We gaan uit van de Patagonia single cabin. Alle campers zijn 4wd’s. Het interieur is eenvoudig. Het is ook mogelijk de reis met een ander camper model te maken mits beschikbaar. De meerkosten zijn op aanvraag.

OVERNACHTINGEN
We zullen deze reis overnachten op eenvoudige campings en soms ook in het wild kamperen. De campings zijn voorzien van wc en douche maar verwachte verder geen luxe op de camping.

SANITAIR
Het sanitair onderweg is van zeer wisselende kwaliteit en voldoet lang niet altijd aan onze maatstaven. Soms laten ze echt te wensen over en/of zijn ze geheel niet aanwezig. De huurcamper heeft een eigen chemisch toilet.

DE WEGEN

De wegen zijn voor het grootste deel van de reis geasfalteerd echter we zullen ook over onverharde wegen rijden. De conditie van de wegen is wisselend. Men rijdt rechts in deze landen.

REIZEN OP HOOGTE
We komen tijdens deze reis diverse malen ruim boven de 3.000m. Een paar keer zullen we ook boven de  ca. 3.500m. overnachten.

ELEKTRICITEIT
Het voltage is 220/230 volt. Elektriciteit is meestal aanwezig, maar op enkele overnachtingsplekken niet. Het is daarom verstandig als u ervoor zorgt dat uw koelkast goed werkt op gas.

GELD / PINNEN
Onderweg kun je op veel plaatsen geld pinnen. Betalen met pinpas en/of creditcard kan regelmatig maar er wordt in deze landen ook nog veel met contant geld betaald. We raden aan ook enig contante geld in euro’s van huis mee te nemen.

COMMUNICATIE
Er is in steden en stadjes vrijwel altijd mobiel bereik. Tijdens enkele delen van de reis, in de onherbergzame gebieden, zal er waarschijnlijk geen mobiel bereik zijn. Op veel van de overnachtingsplekken is er wifi aanwezig, echter er is nooit een garantie dat het ook op dat moment werkt. De snelheid van het internet is vaak beperkt.

VACCINATIES
Er zijn geen specifieke vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitus A aanbevolen. Informeer bij uw huisarts of GGD naar de actuele informatie.

HUISDIEREN MEE?
Er kunnen tijdens deze reis geen huisdieren mee.

Heeft u vragen over deze reis?
Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

NOORD-CHILI & ARGENTINIE:

een reis door het hoge Andes-gebergte!

BOEK DEZE REIS