BUSCAMPER NEDERLAND

CAMPERREIS NOORD-MACEDONIË & ALBANIË | 21 DAGEN

REIS MET MAXIMAAL 10 CAMPERS

Speciaal voor Buscamper Nederland organiseert Tailor Made Expeditions een 21-daagse reis met alleen maar buscampers!

Deze camperreis gaat door Noord-Macedonië en Albanië en brengt u naar twee fascinerende bestemmingen aan de randen van Europa. Het is een reis door schitterende landen met een ongekend rijke natuur, cultuur en een vriendelijke en gastvrije bevolking. Landen die nog niet overspoelt worden door toeristen en waar het heerlijk vertoeven is.

We reizen in een prettig reistempo door deze landen heen. Geen luie strandvakantie maar lekker actief bezig zijn. Van alles gaan zien, doen en beleven. Daar is het ons in deze reis om te doen!

 

MET DE CAMPER DOOR NOORD-MACEDONIË REIZENSfeervolle stadjes in Albanie

In korte tijd laten we u zien hoe divers en mooi deze landen zijn. Noord-Macedonië is redelijk centraal gelegen in de Balkan. We bezoeken ‘s avonds Skopje als het centrum gezellig verlicht is. We gaan wijn proeven in één van de wijnregio’s van het land en we bezoeken het klooster van Sveti Naum. De vele kleine kerkjes die Ohrid rijk is hebben prachtige en beroemde fresco’s. Bovendien is er gelegenheid om te gaan wandelen in de bergen rondom Bitola en bij het meer van Ohrid.

 

ONBEKEND ALBANIËBrug van Mesit, TME camperreis Balkan

Via een prachtige route door de Albanese Alpen reizen we naar Albanië. Een land dat lange tijd hermetisch afgesloten geweest waardoor het een achterstand heeft op de rest van Europa. Hier rijdt je nog door dorpjes waar sinds lange tijd maar heel weinig veranderd is. Albanië heeft imposante kastelen, stelsels van ondergrondse bunkers en bij Butrint gaan we de overblijfselen van een zeer oude Romeinse Stad bezichtigen. Albanië heeft ook mooie stranden, lekker om een dagje te relaxen. We maken een boottocht over het Komani meer en door de kloof. Nabij Shkodër kunt u de prachtige Ottomaanse brug van Mesit nog bezichtigen.

 

MONTENEGRO EN KROATIËDurmitor in Montenegro camperreis TME

Onze camperreis gaat verder door Montenegro en via de Tara kloof en het Nationale park Durmitor rijden we naar de baai van Kotor. We maken hier een boottocht en reizen daarna door naar Kroatië, waar onze reis eindigt.

 

 

EEN REIS MET TAILOR MADE EXPEDITIONS, HOE WERKT DAT?

Een groepsreis? Ach dat is niets voor mij. We horen het regelmatig, maar als we uitleggen wat onze manier van reizen is en naar welke landen we gaan is vaak toch de interesse gewekt!

MAXIMAAL 10 CAMPERS

Wij maken onze reizen met maximaal 10 campers. We rijden niet achter elkaar aan en we gaan ook niet elke avond op de camping jeu de boulen of iets anders gezamenlijks organiseren. U reist overdag, individueel, en in uw eigen tempo van A naar B. Hoe laat u vertrekt, hoe vaak u stopt onderweg, wat u wel of niet bezoekt en hoe laat u weer aankomt? Het is allemaal aan u.

Als u aankomt op de overnachtingsplek kunt u, als u daar zin in heeft, even bijkletsen met de andere deelnemers. Maar doet u dat liever niet? Dan is het ook goed. We vinden het belangrijk elkaars wensen daarin te respecteren!

WAAR OVERNACHTEN WE?

We overnachten allemaal op dezelfde overnachtingsplek. Dit kan een camping zijn, een camperplaats, een parking of in de vrije natuur. We proberen daar bij elke reis een mooie balans in te vinden. Staan we op een camping dan zoeken we naar kleinschalige campings. Dat kan nl. heel goed met onze kleine groepen. Het sanitair is op de campings in deze landen nogal eens eenvoudig te noemen. Staan we in de vrije natuur? Dan maakt u gebruik van uw eigen toilet en douche aan boord!

ROUTEBOEK

U krijgt van ons een routeboek met daarin een beschrijving per dag met de aanbevolen route en wat tips. Uiteindelijk bepaalt u zelf of u die route rijdt of een andere. Wel is het verstandig om, als u een andere route wilt gaan rijden, dit even kort te sluiten met de reisbegeleiding. Want niet altijd zijn alle wegen zo goed te berijden als misschien op de kaart wel lijkt.

REISBEGELEIDING

Er gaat reisbegeleiding mee (meestal een echtpaar) om de gehele reis in goede banen te leiden. Zij zijn uw aanspreekpunt voor allerhande vragen die er zijn en zeker in geval van pech of ziekte. Zij zorgen er ook voor dat de overnachtingsplekken, excursies en maaltijden die inclusief in de reis zijn geregeld zijn.

Een paar keer tijdens de reis eten we gezamenlijk. Dit kan een lunch, diner of misschien wel een BBQ zijn. Op de andere dagen zorgt u zelf voor het eten of gaat u lekker uit eten.

U vult de dagen voor het overgrote deel in zoals u dat zelf graag wilt. Zo maakt u, ook al zijn we samen op pad zijn, toch ook uw eigen reis.

GEZELLIGHEID SAMEN

En wist u dat veel van onze klanten, als ze eenmaal met ons op reis zijn geweest, het heel leuk en gezellig vinden en zeker de kleine groepen een groot pluspunt vinden. We zien óók dat klanten met enige regelmaat weer een reis boeken samen met andere klanten die ze op één van onze reizen hebben ontmoet. Gewoon omdat het samen zo gezellig is!

En last but not least. Meegaan met een reis die helemaal geregeld is, is heerlijk relaxed! U kunt optimaal genieten van alles wat er te zien en doen is en hoeft onderweg zelf nauwelijks iets uit te zoeken of te regelen.

ROUTE CAMPERREIS NOORD-MACEDONIË EN ALBANIË

DAG PLAATS OPMERKING LAND
1 Belgrado aankomst, welkomstborrel*, briefing Servië
2 Niš reisdag Servië
3 Skopje Grenspassage, bezoek stad in de avond Noord-Macedonië
4 Demir Kapija korte reisdag, nauwe kloof, wijnproeverij* Noord-Macedonië
5 Bitola reisdag; onderweg bezoek aan Treskavec Monastery Noord-Macedonië
6 Bitola eigen invulling bijv. wandelen Noord-Macedonië
7 Meer van Ohrid korte reisdag Noord-Macedonië
8 Meer van Ohrid eigen invulling bijv. wandelen Noord-Macedonië
9 Leskovik Grenspassage, Albanese Bergroute Albanië
10 Ksamil reisdag; onderweg Blue Eye, kasteel Albanië
11 Vlorë reisdag via Butrint en kustweg Albanië
12 Vlorë eigen invulling bijv. dagje strand Albanië
13 Berat korte reisdag Albanië
14 Berat halve dagexcursie Berat* Albanië
15 Krujë reisdag Albanië
16 Shköder reisdag, Brug van Mesit Albanië
17 Shköder dagexcursie boottocht Koman meer * Albanië
18 Dobrilovina Grenspassage, Tara kloof Montenegro
19 Morinj via Durmitor NP naar baai van Kotor Montenegro
20 Morinj Bootexcursie Kotor * Montenegro
21 Dubrovnik Grenspassage, einddiner * Kroatië

KAART CAMPERREIS NOORD-MACEDONIË & ALBANIË

TME-Camperreis-Albanie-en-Macedonie

DATA & PRIJZEN CAMPERREIS NOORD-MACEDONIË EN ALBANIË

 • Reisdata: 1 september t/m 21 september 2022
 • Aantal dagen: 21
 • Prijs per persoon: € 1.055,- | uitgaande van 2 personen per equipe
 • Prijs solo-reiziger: € 1.695,-
 • Startplaats: Belgrado (Servië)
 • Eindplaats: Dubrovnik (Kroatië)
 • Aantal kilometers: ca. 2.000 km
 • Geschikt voor: buscampers
 • Maximaal 10 equipes (excl. reisbegeleiding)


INCLUSIEF

 • Alle overnachtingen tijdens de reis
 • Excursies en maaltijden conform programma
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding  
 • Routeboek met GPS coördinaten van de overnachtingsplaatsen.
 • Wegenkaarten van de te rijden route.
 • Informatiemiddag deelnemers ca. 6 weken voor vertrek.

EXCLUSIEF

 • Brandstofkosten
 • Parkeergelden, tol- en ferrykosten en overige camper gerelateerde kosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Maaltijden, drankjes en optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht
 • Wij raden aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten dit kan via deze link.
 • Wij verwachten dat uw voertuig technisch in uitstekende staat is als u deelneemt aan deze reis
 • Huisdieren mogen mee tijdens deze reis
 • Wij zijn lid van de SGR en het Calamiteitenfonds

VEELGESTELDE VRAGEN CAMPERREIS NOORD-MACEDONIË EN ALBANIË

Waar overnachten we?

We zullen tijdens deze reis met regelmaat gebruik maken van kleine campings, soms staan we zelfs in de achtertuin van een pensionnetje en een enkele keer staan we in het wild.

Hoeveel km. rijden we per dag?

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld tussen de 130 en 200 km per dag. Soms zijn er ook dagen dat we slechts 70 km rijden als er bijvoorbeeld het nodige te zien/doen is onderweg. Er zal een enkele keer ook een dag bijzitten dat we meer dan 200 km rijden.

Hoe is het sanitair onderweg?

Aan ‘Europese’ verwachtingen kan lang niet altijd worden voldaan. Sanitaire voorzieningen als toiletten en douches laten soms te wensen over of zijn niet aanwezig. Een eigen chemisch toilet is noodzakelijk. Bij enkele overnachtingen zijn geen voorzieningen aanwezig.

Kan ik met mijn camper deze reis maken?

Deze reis kan met de gemiddelde camper gemaakt worden. Ook auto/caravan combinaties met een auto ervoor met voldoende trekkracht (i.v.m. de routes door de bergen) kunnen tijdens deze reis mee. 

Hoe zijn de wegen?

Onze camperreis door de Balkan gaat vrijwel altijd over geasfalteerde wegen. De wegen zijn van een redelijke kwaliteit maar verwacht niet dat ze zijn zoals elders in Europa. De secundaire wegen en wegen in de dorpen zijn lang niet altijd goed onderhouden.

Heb ik een navigatie systeem nodig voor deze reis?

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Qua navigatiesysteem gaat onze voorkeur gaat uit naar een Garmin waar een microsd kaartje in geplaatst kan worden. Tegenwoordig zijn er ook diverse offline apps te downloaden op je smartphone of tablet waarmee je prima kunt navigeren.

Mag mijn huisdier mee tijdens deze reis?

Uw huisdier meenemen op deze reis is toegestaan, mits aangelijnd en deze mag geen overlast veroorzaken voor de medereizigers. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw huisdier de benodigde inentingen heeft voor deze reis en de benodigde documenten. Eventuele kosten voor uw huisdier op de overnachtingsplaats komen voor uw eigen rekening. Huisdieren kunnen nooit mee tijdens excursies of diners. Elk land heeft regels voor invoer van huisdieren. Op https://www.licg.nl is actuele informatie te vinden over huisdieren op vakantie.

Waar vind ik praktische informatie over de landen waar we doorheen reizen?

Hieronder tref je de links aan naar de praktische informatie per land op de website van de ANWB. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Heeft u nog vragen over deze reis?
Bel (0341-785 732) of email ons voor meer informatie.

BUSCAMPER NEDERLAND – CAMPERREIS NOORD-MACEDONIË & ALBANIË:

Actieve camperreis in kleine groep !

BOEK DEZE REIS