Camperreis Balkan

Kleinschalig en flexibel!

Op pad met maximaal 10 campers

Boek deze reis

CAMPERREIS BALKAN

AFWISSELENDE CAMPERREIS!

Gaat u mee?

Tijdens deze camperreis kunt u genieten van de rijke historie en de prachtige natuur van de landen van de Balkan. Onderweg kunt u genieten van afwisselende landschappen, diverse monumenten en musea, verschillende culturen en leuke en bijzondere overnachtingsplekken. Er is gedurende deze reis veel ruimte voor eigen initiatieven. Zo zijn er verschillende routes mogelijk om te rijden en het programma is zeer uitgebreid.

Route

 • 38 dagen
 • ca. 4.650 km

Hoogtepunten

✓ Maak kennis met de cultuur van de Balkan
✓ Bezoek de mooiste kloosters
✓ Rijd fantastische bergroutes in de Karpaten
✓ Geniet van het prachtige Albanie
✓ Ontdek de Tara kloof en het Durmitor NP in Montenegro
✓ Verblijf aan de idyllische baai van Kotor

TME-Camperreis-Balkan (1)

Foto impressie

MAXIMAAL 10 CAMPERS

Kleinschalig & flexibel

INDIVIDUEEL EN TOCH SAMEN

Overdag ga je je eigen gang

Financiële zekerheid

SGR garantie, Calamiteitenfonds en VVKR

Reisdata & prijs

 •  Reisdata: 28 augustus t/m 4 oktober 2024
 • Prijs per persoon: € 2.295,- bij 2 personen per equipe
 • Prijs soloreiziger: € 3.295,-
 • 38 dagen
 • Startplaats Debrecen (Hongarije)
 • Eindplaats omgeving Dubrovnik (Kroatië)
 • Geschikt voor camper & auto/caravan combinatie
 • Ongeveer 4.650 km
 • Maximaal 10 campers!

INCLUSIEF

 • Alle overnachtingen tijdens de reis
 • 8 excursies en 4 maaltijden
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Gedetailleerd routeboek
 • Wegenkaart van Westelijke Balkanlanden
 • kennismakingsmiddag ca. 6 weken voor vertrek

EXCLUSIEF

 • Brandstof voertuig
 • Parkeergelden, grens- en tolkosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Maaltijden, drankjes en optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verplichte bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht.
 • Wij adviseren een goede annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Wij verwachten dat uw voertuig in uitstekende technische staat is als u deelneemt aan deze reis.
 • Huisdieren mogen mee tijdens deze reis
 • Wij zijn lid van de SGR en het Calamiteitenfonds

DAG 1 T/M 6

Deze camperreis gaat door maar liefst 7 landen van de Balkan regio!

We ontmoeten elkaar aan de rand van de poesta in Hongarije waar we een welkomstborrel organiseren. De volgende dag gaat de reis beginnen, eerst rijden we nog over de Hongaarse poesta maar ook rijden we door bergkloven en valleien. In het zoutgebied van Praid kunt u gaan zwemmen in een zoutmeer of de lokale zoutmijn bezoeken.

camperreis Balkan Klooster Gura Homurului | Tailor Made Expeditions

DAG 7 T/M 13

De route gaat langs vele Roemeense dorpjes en komt door Sighisoara. Dit is een prachtig stadje met vele mooie geveltjes, een mooie kerk en gezellige terrasjes op de pleintjes. Op eigen gelegenheid kunt u een bezoek brengen aan het kasteel van Dracula. Al met al een schitterend kasteel.

We steken de Karpaten over via de zgn. transfăgărășan. Ooit verklaarden de makers van het programma Top Gear dat dit de mooiste rijweg van Europa is. U gaat hem rijden en wij zijn benieuwd naar uw mening!

Via de Transalpina gaan we weer terug naar het zuiden. Dit is een redelijk nieuwe weg met echt fantastische uitzichten!  Uiteindelijk arriveren we in Boekarest.

camperreis door de Balkan | Tailor Made Expeditions

DAG 14 T/M 22

In Boekarest maken we een stadsexcursie met een gids. En er is gelegenheid om ook op eigen houtje nog het oude stadscentrum met zijn kleine straatjes verder te verkennen.

We passeren de grens met Bulgarije. Hier kunt u de rotskerken in Ivanova bekijken. Via een route langs een versteend woud komen we aan bij de Zwarte Zee. Hier genieten we van een dagje relaxen of nog een uitstapje in de omgeving maken.

Onze camperreis gaat verder en we komen langs het Bachovo klooster en rijden (wederom) een mooie route door de bergen.

camperreis Balkan | Tailor Made Expeditions

DAG 23 T/M 29

We rijden naar het zuiden van noord-Macedonië door het nationale park Mavrovo. Vandaar uit gaan we verder naar het meer van Ohrid. Bij het meer van Ohrid kunt u op eigen gelegenheid o.a. het klooster van Sveti Naum bezoeken, beroemde fresco’s bekijken of u kunt gaan wandelen in de bergen rondom Bitola of bij het meer zelf.

U maakt uitgebreid kennis met de Albanese wegen. Soms zijn deze prima, soms zijn deze minder goed van kwaliteit. Naarmate de dag verstrijkt merkt u dat de begroeiing verandert. Er komen olijfbomen aan de kant van de weg.

We bezoeken de oude Romeinse stad Butrint en genieten daarna van een rit langs het water.

met de camper door Albanie en noord-Macedonie | TME

DAG 30 T/M 38

We brengen een bezoek aan Berat, de stad met duizend vensters. Onderweg kunt een bezoek brengen aan Krujë, een stad gelegen tussen de bergen van Krujë en de Ishëm rivier op slechts 20 km van de Albanese hoofdstad Tirana.

We passeren de grens met Montenegro en rijden naar de kloof van de Tara, ook wel bekend als ‘the Tear of Europe’. Een prachtige route voert u door het Durmitor Nationaal Park over een uitdagende weg met prachtige vergezichten en voldoende plekken om te genieten van de uitzichten, te lunchen of te wandelen.

Onze reis gaat verder naar de baai van Kotor. Langs deze mooie baai treft u diverse schilderachtige dorpjes aan. We maken een boottocht over het meer en bezoeken de stad Kotor met zijn sfeervolle pleintjes.

We zijn bijna aan het einde van onze reis aangekomen en komen langs de stad Dubrovnik. Die kunt u op eigen gelegenheid bezoeken als u dat wilt.

Tijdens ons afscheidsdiner blikken we terug op de fantastische ervaringen die wij hebben opgedaan. Daarmee komt deze schitterende reis tot een einde.

Durmitor in Montenegro camperreis Balkan | Tailor Made Expeditions

Klanten aan het woord

Onze reisbegeleiders

Ervaren en betrokken

Avontuurlijke bestemmingen

Rijden niet in konvooi

Kleinschalige camperreis

Géén jeu de boules

Veelgestelde vragen

Wij reizen met maximaal 10 campers. Compact en flexibel dus!

Heel vaak krijgen wij de vraag of we dan net zo reizen als het welbekende tv programma we-zijn-er-bijna. En laten we dat nou vooral niet doen! Er zijn vele manieren om samen op pad te gaan en wij doen dat anders. Wij vinden het belangrijk dat u overdag lekker uw eigen gang kunt gaan. We gaan dus niet “over-organiseren”.  

Wij organiseren ook geen happy hour, quiz of jeu de boules op de overnachtingsplaats. We houden, als dat nodig is, een briefing (met de hele groep) over de voortgang van de reis. Ons streven is om niet dagelijks een briefing te houden zodat u niet elke dag de verplichting heeft om op een bepaalde tijd op de overnachtingsplaats te moeten zijn.

Samen met elkaar borrelen en vertellen wat je onderweg allemaal hebt gezien en meegemaakt, elkaar helpen of samen uit eten gaan, het ontstaat spontaan vanuit de groep en gebeurt met regelmaat. 

Jazeker. Het is juist de bedoeling om overdag lekker op pad te gaan zoals u dat ook zou doen als u zelf op pad gaat. Vertrekken zo laat (of vroeg) als u wilt, bezienswaardigheden onderweg wel of niet gaan zien en koffie-, lunch- of thee pauzes houden wanneer het u uitkomt.

Zo zijn we samen op pad maar beleef en maakt u toch ook uw eigen reiservaring!

Onze deelnemers zijn meestal mensen die al heel veel, op eigen houtje, hebben rondgetrokken met de camper. Mensen die geen reisorganisatie nodig hebben om een mooie reis te maken. Maar…. ze hebben ook gemerkt dat reizen met anderen ook veel kan brengen zoals gezelschap van medereizigers, meer zien dan wanneer u zelf de reis zou maken, niet op zoek hoeven naar een overnachtingsplek en daardoor overdag meer tijd overhouden om te genieten van wat er op uw pad komt. En mocht u bijvoorbeeld met een lekke band langs de weg staan, dan zijn er, naast de reisbegeleiders, ook medereizigers die u dan kunnen helpen! 

Uit onze reizen zijn al diverse reismaatjes en vriendschappen ontstaan. Vanwege de lengte van onze reizen zijn de meeste deelnemers 60 en 70 plus.

We rijden nooit in konvooi tenzij de autoriteiten van een land ons dat verplichten of als het beter zou zijn voor onze veiligheid. Tijdens deze reis hoeven we niet in konvooi te rijden.

We zullen tijdens deze reis met regelmaat gebruik maken van kleine campings, soms staan we bijvoorbeeld zelfs in de achtertuin van een pensionnetje en een enkele keer staan we ook helemaal vrij.

Campings in deze landen zijn van een heel andere kwaliteit dan de campings die wij in West-Europa gewend zijn. Ze hebben heel eenvoudig sanitair wat in onze ogen niet altijd even schoon is. Het is daarom fijn als u een toilet aan boord heeft waar u gebruik van kunt maken. 

Voor deze reis is een geldig paspoort nodig. 

Er zijn voor deze reis geen specifieke vaccinaties verplicht. 

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Sommige campers hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Heeft u dat niet of kunt u hierop niet de kaarten van het desbetreffende land downloaden dan kunt u een Garmin of Tomtom aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende offline apps te gebruiken zoals google maps of maps.me waarmee u prima kunt navigeren.

Tijdens deze reis rijden we gemiddeld ongeveer 200 km per dag. Soms zijn er ook dagen dat we slechts 70 km rijden als er bijvoorbeeld het nodige te zien/te doen is onderweg. Er zal een enkele keer ook een dag bij zitten dat we meer dan 300 km rijden.

Deze reis kan met de gemiddelde camper of combinatie van auto met caravan gemaakt worden. De auto/caravan combinatie moet wel geschikt zijn voor het rijden in de bergen m.a.w. de auto moet voldoende trekkracht hebben. 

Uw huisdier meenemen op deze reis is toegestaan. Deze moet wel zijn aangelijnd en mag geen overlast veroorzaken voor de medereizigers. Huisdieren kunnen nooit mee tijdens excursies of diners.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw huisdier de benodigde inentingen en documenten heeft voor deze reis. Eventuele kosten voor uw huisdier op de overnachtingsplaats komen voor uw eigen rekening.

 Elk land heeft regels voor invoer van huisdieren. Op https://www.licg.nl is actuele informatie te vinden over huisdieren op vakantie.

Wij houden voor al onze reizen ca. 6 weken voor de start van de reis een zgn. kennismakingsmiddag (of ochtend).

Tijdens deze kennismakingsmiddag maakt u kennis met de andere deelnemers en met de reisbegeleiders van de reis. Wij vertellen u dan (middels een presentatie) de nodige ins en outs die van belang zijn voor de reis. Tevens ontvangt u tijdens die middag (of ochtend) een uitgebreid routeboek én een wegenkaart.

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over de Balkan landen  op de website van de ANWB vinden.

praktische landen informatie

Kijk ook eens bij onze andere avontuurlijke reizen

Individueel en toch samen op reis!