4×4 kampeerreis IJsland

Kleinschalig en flexibel!

Op pad met maximaal 10 campers

Boek deze reis

4×4 KAMPEERREIS IJSLAND

BIJZONDER 4X4 AVONTUUR IN EUROPA

U kunt de reis al boeken!

Gaat u mee?

We verkennen niet alleen het desolate binnenland van IJsland met uitdagende routes maar er is ook voldoende gelegenheid om diverse schitterende highlights die IJsland heeft te gaan zien. Zo bezoek je gletsjers, heetwaterbronnen, watervallen, zwarte stranden en vulkanen.

Route

 • 19 dagen
 • ca. 1.800 km

Hoogtepunten

✓ Rijden door het desolate binnenland over F-wegen
✓ Kans op het zien van het Noorderlicht
✓ Badderen in warmwater bronnen

✓ Askja vulkaan, omgeving Myvatn en Geysir
✓ Prachtig schouwspel bij het ijsmeer Jökulsárlón

4x4-kampeerreis-IJsland-Tailor-Made-Expeditions

Foto impressie

MAXIMAAL 10 CAMPERS

Kleinschalig & flexibel

INDIVIDUEEL EN TOCH SAMEN

Overdag ga je je eigen gang

Financiële zekerheid

SGR garantie, Calamiteitenfonds en VVKR

Reisdata & prijs

 •  Reisdata: 20 augustus t/m 7 september 2024 | reis is te boeken!
 • Prijs per persoon: € 2.095,- bij 2 personen per equipe
 • Prijs soloreiziger: € 3.795,-
 • 19 dagen
 • Startplaats Amsterdam/Thorlakshofn
 • Eindplaats Thorlakshofn/Amsterdam
 • Geschikt voor 4×4 camper, 4×4 met daktent, ander 4×4 reisvoertuig
 • Ongeveer 1.800 km
 • Maximaal 10 4×4 voertuigen!

INCLUSIEF

 

 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Transfer van Keflavik airport naar Thorlakshofn en vice versa
 • 2 hotelovernachtingen
 • 2 excursies, 2 maaltijden
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Routeboek met informatie en GPS coördinaten van de overnachtingsplaatsen
 • Wegenkaart van de te rijden route
 • Kennismakingsmiddag ca. 6 weken voor vertrek

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht Schiphol – Keflavik (wij kunnen deze voor u regelen)
 • Verschepen camper Rotterdam haven – Thorlakshofn( wij kunnen deze voor u regelen)
 • Brandstofkosten camper
 • Elektriciteit bij de campings
 • Parkeer- en tolgelden en overige voertuig gerelateerde kosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon

OVERIGE INFORMATIE

 • Bij deelname aan onze reizen is een reisverzekering verplicht
 • Wij raden aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten dit kan via deze link.
 • Wij verwachten dat uw voertuig technisch in uitstekende staat is als u deelneemt aan deze reis
 • Huisdieren mogen mee tijdens deze reis
 • Wij zijn lid van de SGR en het Calamiteitenfonds

VERSCHEPEN EN VLIEGEN

Bij deze reis hoeft u niet dagen op de boot naar IJsland te zitten maar vliegt u er in een paar uurtjes naar toe. We verschepen de 4×4 voertuigen vanuit de haven van Rotterdam naar de haven van Thorlakshofn op IJsland. Vanaf Keflavik gaan we met een transfer naar Thorlakshofn om de campers op te halen. En dan begint onze 4×4 kampeerreis over IJsland echt!

4x4 kampeerreis IJsland | TME

RUIGE NATUUR, DESOLATE BINNENLAND

De ruige natuur op het IJslandse hoogland is bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke reis met een 4×4 camper of 4×4 auto met daktent. Dat kan je eigen voertuig zijn of een gehuurd voertuig. Tijdens deze reis ontdek je het binnenland van IJsland op een bijzondere manier. De grillige ondergrond, de diversiteit in soorten “wegdek”, het snel veranderende weer én de rivierdoorsteken: ze zijn met elkaar de ultieme uitdaging en een groot avontuur! Ga je mee?

4x4 kampeerreis IJsland | TME

OOK HIGHLIGHTS LANGS RINGWEG

We verkennen niet alleen het desolate binnenland van IJsland met uitdagende routes maar er is ook voldoende gelegenheid om diverse schitterende highlights die IJsland heeft te gaan zien. Zo bezoek je gletsjers, heetwaterbronnen, watervallen, zwarte stranden en vulkanen.

Met ons routeboek trek je het bijzondere binnenland in. Rivierdoorsteken doen we, daar waar nodig, gezamenlijk en verder ga je overdag lekker je eigen gang. Het is de bedoeling om diverse F-wegen te gaan rijden. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de waterstanden in de rivieren hebben we ook een plan B voor deze reis klaar liggen.

4x4 kampeerreis IJsland | TME

ROUTEBOEK EN RIVERCROSSINGS

Met ons routeboek trek je het bijzondere binnenland in. Rivierdoorsteken doen we, daar waar nodig, gezamenlijk en verder ga je overdag lekker je eigen gang. Het is de bedoeling om diverse F-wegen te gaan rijden. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de waterstanden in de rivieren hebben we ook een plan B voor deze reis klaar liggen.

4x4 kampeerreis IJsland | TME

Klanten aan het woord

Onze reisbegeleiders

Ervaren en betrokken

Avontuurlijke bestemmingen

Rijden niet in konvooi

Kleinschalige camperreis

Géén jeu de boules

Veelgestelde vragen

Wij reizen met maximaal 10 campers. Compact en flexibel dus!

Heel vaak krijgen wij de vraag of we dan net zo reizen als het welbekende tv programma we-zijn-er-bijna. En laten we dat nou vooral niet doen! Er zijn vele manieren om samen op pad te gaan en wij doen dat anders. Wij vinden het belangrijk dat u overdag lekker uw eigen gang kunt gaan. We gaan dus niet “over-organiseren”.  

Wij organiseren ook geen happy hour, quiz of jeu de boules op de overnachtingsplaats. We houden, als dat nodig is, een briefing (met de hele groep) over de voortgang van de reis. Ons streven is om niet dagelijks een briefing te houden zodat u niet elke dag de verplichting heeft om op een bepaalde tijd op de overnachtingsplaats te moeten zijn.

Samen met elkaar borrelen en vertellen wat je onderweg allemaal hebt gezien en meegemaakt, elkaar helpen of samen uit eten gaan, het ontstaat spontaan vanuit de groep en gebeurt met regelmaat. 

Jazeker. Het is juist de bedoeling om overdag lekker op pad te gaan zoals u dat ook zou doen als u zelf op pad gaat. Vertrekken zo laat (of vroeg) als u wilt, bezienswaardigheden onderweg wel of niet gaan zien en koffie-, lunch- of thee pauzes houden wanneer het u uitkomt.

Zo zijn we samen op pad maar beleef en maakt u toch ook uw eigen reiservaring!

Onze deelnemers zijn meestal mensen die al heel veel, op eigen houtje, hebben rondgetrokken met de camper. Mensen die geen reisorganisatie nodig hebben om een mooie reis te maken. Maar…. ze hebben ook gemerkt dat reizen met anderen ook veel kan brengen zoals gezelschap van medereizigers, meer zien dan wanneer u zelf de reis zou maken, niet op zoek hoeven naar een overnachtingsplek en daardoor overdag meer tijd overhouden om te genieten van wat er op uw pad komt. En mocht u bijvoorbeeld met een lekke band langs de weg staan, dan zijn er, naast de reisbegeleiders, ook medereizigers die u dan kunnen helpen! 

Uit onze reizen zijn al diverse reismaatjes en vriendschappen ontstaan. Vanwege de lengte van onze reizen zijn de meeste deelnemers 60 en 70 plus.

We rijden nooit in konvooi tenzij de autoriteiten van een land ons dat verplichten of als het beter zou zijn voor onze veiligheid. Tijdens deze reis hoeven we niet in konvooi te rijden.

We overnachten op eenvoudige campings meestal midden in de natuur welke natuurlijk van douche en toilet voorzien zijn. Wildkamperen is helaas niet meer toegestaan op IJsland. IJsland is nu eenmaal zeer dynamisch, dus kan het zijn dat we, bijvoorbeeld vanwege het weer, op het laatste moment moeten afwijken van de geplande camping.

Het sanitair is eenvoudig en soms zijn er maar 2 toiletten en 2 douches per sexe voor een grote camping. Toch lukt dat altijd. Het kraanwater is drinkbaar. Vaak is dit het lekkerste water dat u ooit zult proeven. Het zwavelhoudende grondwater beïnvloedt ook het leidingwater. U kunt dat ruiken (en soms proeven). Houdt u er bij het douchen en wassen rekening mee dat sieraden kunnen verkleuren door dit fenomeen.

Omdat wij al onze overnachtingsplekken met gps coördinaten aangegeven heeft u een navigatiesysteem of een offline app nodig waarmee u kunt navigeren. Sommige campers hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Heeft u dat niet of kunt u hierop niet de kaarten van het desbetreffende land downloaden dan kunt u een Garmin of Tomtom aanschaffen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende offline apps te gebruiken zoals google maps of maps.me waarmee u prima kunt navigeren.

Tijdens deze reis zal het aantal km’s dat we op een dag rijden vooral bepaald worden door het type weg waar we over rijden. De F-wegen zijn onverhard en die kunnen veel tijd kosten. Als we over de geasfalteerde wegen rijden zullen we gemiddeld tussen de 100 en 200 km per dag rijden. 

Deze reis kan alleen met een 4×4 voertuig gemaakt worden. Wij rijden zowel over onverharde als geasfalteerde wegen. De kwaliteit van de onverharde wegen is zeer wisselend, maar het gaat daar ook niet om snelheid maar om de reis én om hiervan te genieten. We zullen diverse rivieren doorkruisen.

De geasfalteerde ringweg nr.1 is i.v.m. de permafrost zo’n halve meter verhoogd, op veel plekken niet al te breed en ook niet altijd even vlak. U moet dus goed blijven opletten tijdens het rijden. De secundaire wegen en wegen in de dorpen zijn altijd goed onderhouden. In ons roadbook staan verwijzingen naar afwijkende verkeersborden en snelheidslimieten.

Als u naar IJsland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
Voor IJsland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.

Uw huisdier meenemen op deze reis is niet mogelijk vanwege de quarantaine voorschriften en lengte van de reis.

Elk land heeft regels voor invoer van huisdieren. Op https://www.licg.nl is actuele informatie te vinden over huisdieren op vakantie.

Wij houden voor al onze reizen ca. 6 weken voor de start van de reis een zgn. kennismakingsmiddag (of ochtend).

Tijdens deze kennismakingsmiddag maakt u kennis met de andere deelnemers en met de reisbegeleiders van de reis. Wij vertellen u dan (middels een presentatie) de nodige ins en outs die van belang zijn voor de reis. Tevens ontvangt u tijdens die middag (of ochtend) een uitgebreid routeboek én een wegenkaart.

Wilt u daar niet op wachten en u nu al op de hoogte stellen om goed voorbereid op reis te gaan? Via onderstaande link kunt u de praktische informatie over IJsland op de website van de ANWB doornemen.

IJsland praktische informatie

Kijk ook eens bij onze andere avontuurlijke reizen

Individueel en toch samen op reis!